Smurf samen met de Smurfen en Unicef alle kinderen naar school 15 februari 2008, Den Haag - De Smurfen bestaan dit jaar 50 jaar. En om deze verjaardag te vieren, willen de blauwe stripfiguurtjes Unicef graag steunen. Deze samenwerking ligt redelijk voor de hand. De Smurfen komen immers, net als Unicef, overal ter wereld op voor het respect van het recht op overleving, ontwikkeling, bescherming en inspraak van kinderen.

Vroege vogels in Den Haag en Scheveningen keken vrijdagochtend hun ogen uit. In alle vroegte doken daar namelijk talloze smurfen op. Je komt de witte poppetjes echt overal tegen: bij de bushalte, voor het postkantoor, op de speelplaats. Iedereen mag er zomaar eentje meenemen. Om de hals van elke witte smurf hangt een kaartje met de mededeling: "Laat je creativiteit de vrije loop en schilder ons zoals je wilt".

Iedereen kan deelnemen aan deze creatieve wedstrijd. Wie geen kleine smurf gevonden heeft, kan er voor EUR10,- zelf eentje kopen bij een speciale stand. De helft daarvan gaat naar Unicef.

Jörgen Raymann en de Grote Smurf Elk land dat de 50ste verjaardag van de Smurfen viert, heeft bovendien een eigen Grote Smurf, die beschilderd wordt door een beroemdheid. Voor Nederland is dat niemand minder dan Jörgen Raymann, die naast cabaretier en tv-presentator ook nog eens Special Representative van Unicef Nederland is.

En in die hoedanigheid wilde Jörgen graag meewerken aan dit bijzondere Smurfenfeest. En hij niet alleen! Samen met zijn twee dochters en een nichtje heeft hij op een creatieve zondag de Grote Smurf beschilderd die op 23 oktober, samen met de andere Grote Smurfen, geveild zal worden. Ook de opbrengst van deze veiling gaat naar Unicef.

Ik hoop dat ik met het smurfen van deze Smurf een steentje kan bijdragen aan het werk van Unicef, zodat alle kinderen op deze aarde beter kunnen smurfen.

Alle kinderen naar school Unicef wil vóór 2015 alle kinderen in de schoolbanken krijgen en ze een veilige omgeving en kwalitatief goed onderwijs geven. De steun en aandacht die Unicef dankzij de verjaardagsactie van de Smurfen zal krijgen, zal hier ongetwijfeld een belangrijke bijdrage toe leveren.

Meer over de 50ste verjaardag van de Smurfen
Meer over Unicef Special Representative Jörgen Raymann