VADER NATALEE HOLLOWAY;

'GEEN VERTROUWEN IN NEDERLANDS RECHTSSYSTEEM'

HILVERSUM - De vader van Natalee Holloway, Dave Holloway, reageert furieus op het besluit van het gerechtshof op Aruba om Joran van der Sloot niet opnieuw te arresteren. Dave Holloway vindt de geheime opnames die Peter R. de Vries maakte van Joran's bekentenis wel degelijk genoeg reden om hem opnieuw te laten arresteren. 'De bekentenis is absoluut overtuigend', aldus Holloway in het televisieprogramma EénVandaag.

De vader van Natalee Holloway is erg teleurgesteld over het besluit van het hof om Van der Sloot niet te arresteren. 'Ik heb geen vertrouwen meer in het juridische systeem op Aruba. Het lijkt erop alsof de rechter keer op keer meer oog heeft voor de belangen van de verdachte, dan voor die van het slachtoffer. Ik denk dat de hele wereld weet wie hier de schuldige is. Hij heeft een misdaad begaan en misbruikt dan ook nog eens het juridische systeem'.

Holloway is ervan overtuigd dat de opnames van De Vries in Amerika genoeg bewijs zouden zijn voor een veroordeling van Joran van der Sloot. 'Ik denk dat hij in het Amerikaanse rechtssysteem meteen zou zijn gearresteerd en voor een jury zou zijn gebracht. Ik denk dat hij dan zou zijn veroordeeld.

Dave Holloway denkt nog na over eventuele vervolgstappen tegen Van der Sloot. Een civiele procedure in Amerika noemt hij ' zeker een mogelijkheid die we overwegen'.


---



EenVandaag