Gemeente Winterswijk


Raad op tournee langs Winterswijkse jeugd

8 februari 2008

Winterswijk - De gemeenteraad is op 1 februari gestart met een serie gesprekken met de Winterswijkse jeugd. Dit doen ze in het kader van een Rondetafelgesprek Jeugd. Aanleiding is de veelgehoorde opvatting dat er niets te doen is voor jongeren in Winterswijk. Met het oog op de investering die op korte termijn gedaan moet worden in een nieuw jongerencentrum en het feit dat de jeugdraad niet goed uit de verf komt wil de raad nu van de jongeren zelf horen wat er moet veranderen. Door nu actief in gesprek te gaan met de jeugd hopen ze inbreng te krijgen voor een goed en gevarieerd aanbod van jongerenvoorzieningen voor de doelgroep 16 tot en met 23 jaar.

Data gesprekken
Het schema voor de gesprekken ziet er als volgt uit:
1 februari: Elbekurkie
8 februari: Den Angang
22 februari: Eucalypta
7 maart: Skinny Binny
14 maart: De Driemark
Omdat slechts een deel van de Winterswijkse jeugd is aangesloten bij verenigingen is er ook voor gekozen om in gesprek te gaan met leerlingen van de Driemark. Mogelijk dat er op verzoek nog contact komt met andere scholen. Op deze manier hoopt de raad ook de jeugd die niet in verenigingen zijn georganiseerd erbij te betrekken. De raad is nog bezig om contact te leggen met de Stichting Islamitisch Centrum Winterswijk. Ook met hen wil de raad graag in gesprek. De gesprekken zijn in eerste instantie bedoeld voor het bestuur en de leden van de betreffende vereniging. Ze zijn in principe openbaar toegankelijk, maar dan moet de betreffende vereniging daar wel toestemming voor geven. Informatie of het gesprek wel of niet openbaar toegankelijk is kan via de betreffende vereniging verkregen worden.

Uitkomsten gesprekken
De gesprekken zijn met name bedoeld om inzicht te krijgen in wat er leeft onder de jeugd, hoe zij aankijken tegen ontwikkelingen binnen de gemeente, wensen te inventariseren op het gebeid van wonen, uitgaan, enzovoort. Als alle gesprekken hebben plaats gevonden wordt een openbaar rondetafelgesprek georganiseerd waarin de uitkomsten en aanbevelingen besproken worden.