Syntens


---

RFID Kenniscentrum geopend

Op woensdag 13 februari heeft de heer Mark Verheijen, wethouder Economische Zaken en Financiën van de Gemeente Venlo, het RFID Kenniscentrum in de Fontys Hogeschool Venlo geopend. Dit gebeurde tijdens het door Syntens en Fontys Hogeschool gezamenlijk georganiseerde seminar âSnellere identificatie in de logistiek; RFID meer dan alleen een barcodeâ.

RFID (Radio Frequency Identification) is een nieuw informatiesysteem, dat gebruik maakt van kleine informatiechips, die onzichtbaar verwerkt worden in producten. Grote detailhandelconcerns zullen dit systeem op wereldschaal gaan invoeren. Dit heeft grote gevolgen voor met name producenten en logistieke dienstverleners (die hierin mee zullen moeten) en dit is bij hen nog onvoldoende bekend. Met RFID worden producten heel gemakkelijk traceerbaar, waardoor bijvoorbeeld een terughaalactie een fluitje van een cent wordt.

Om kennis over RFID te verzamelen en beschikbaar te stellen aan het MKB, is er een RFID Kenniscentrum opgericht, als onderdeel van het lectoraat Supply Chain Management van de Fontys Hogeschool Venlo. Tijdens het door Syntens en Fontys Hogeschool georganiseerde seminar âSnellere identificatie in de logistiek; RFID meer dan alleen een barcodeâ, werd dit kenniscentrum officieel in gebruik genomen. Het seminar maakte deel uit van het Euregioproject âRFID-NRW-NLâ dat het potentieel van de RFID-technologie voor de regioâs langs de Duits-Nederlandse grens ontsluit. Ruim 100 deelnemers, zowel van Nederlandse als Duitse zijde, toonden belangstelling voor deze unieke bijeenkomst.

Meer informatie over het RFID Kenniscentrum: www.rfidkenniscentrum.nl.

Noot voor de pers

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Syntens, Sabine Schlooz, Communicatieadviseur, tel. 088-444 00 82, e-mail: ssc@syntens.nl.