Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Reigers in de stad

11 februari 2008

Op vrijdag 15 februari staat er een reiger3.jpg (34 Kb) bijzondere vogelexcursie op het programma. Ervaren gidsen leiden u langs een aantal unieke stukjes natuur in het Sloterpark. Bijzondere aandacht gaat dit keer uit naar de Blauwe Reigerkolonie, welke in deze tijd van het jaar op het nest zit. Een ideaal moment dus voor een excursie! Voorafgaand aan de excursie wordt de documentaire `Schoffies'* vertoond, over de blauwe reigers in Amsterdam in relatie tot de Amsterdammers.

14.15 tot 15.15 uur Vertoning documentaire `Schoffies' 15.30 tot 16.30 uur Vogelexcursie

Locatie: Natuur- en Milieu Educatiecentrum De Drijfsijs in het Sloterpark. Aanmelden is niet nodig. Het NME-centrum ligt aan de President Allendelaan 4, schuin tegenover eindhalte tramlijnen 7 en 14, in het Sloterpark. Meer info: Stephan van der Hoek, tel. 020 - 889 8167 of email: svdhoek@geuzenveld.amsterdam.nl


* Schoffies
Documentaire over de blauwe reigers in Amsterdam in relatie tot de Amsterdammers. Marc van Fucht volgde jarenlang de Amsterdamse reigerkolonies, waaronder die in het Sloterpark, met zeer verrassende resultaten. De overeenkomsten met de Amsterdammers is opzienbarend. Snacken uit de muur is eerder regel dan uitzondering, nesten worden niet gemaakt maar gekraakt en zelfs partnerruil is aan de orde van de dag.
Reageer