Naturalis

Nationaal Natuurhistorisch Museum leiden

Stier Herman voorgoed op stal in Naturalis

PERSBERICHT
Leiden
12 februari 2008

Vanaf aanstaande vrijdag 15 februari keert Stier Herman voorgoed terug naar zijn oude standplaats Naturalis in Leiden. Na Hermans overlijden in 2004 is zijn huid geconserveerd en bewaard. In juli 2006 was Herman nog kort in Naturalis. Hij werd toen publiekelijk geprepareerd. De afgelopen periode is de huid gedroogd en vanaf nu is Herman voorgoed in volle glorie te bezichtigen in het museum.

Stier Herman is het eerste grote genetisch gemodificeerde zoogdier ter wereld en heeft zijn pensioentijd doorgebracht in een stal op het terrein van Naturalis. Als gevolg van een ernstige vorm van niet te behandelen artrose is hij op 2 april 2004 overleden. Stier Herman is met zijn dertien jaar een van de oudste stieren van Nederland geworden. Artrose is een aandoening die vaker voorkomt bij oude dieren.

Naturalis is als nationaal natuurhistorisch museum dé plek voor informatie over biodiversiteit. Duizenden diersoorten, van insecten tot zoogdieren, worden bewaard in de toren van Naturalis, het nationaal archief voor natuurhistorie. Stier Herman vertegenwoordigt een nieuw tijdperk in de omgang tussen mens en natuur. Stier Herman staat voor wetenschappelijke voortgang en de maatschappelijke discussie die daarop volgt. Informatie en debat over nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen blijft belangrijk. Dat is wat Stier Herman symboliseert in Naturalis.

Persinformatie
Pers is, op afspraak, van harte uitgenodigd om Stier Herman te komen bewonderen. Contactpersoon: Susanne van Straaten, afdeling Marketing Naturalis 071-56 87 529.

Beeldmateriaal
Kop van stier Herman
Download de kop van stier Herman in hoge resolutie (1474 Kilobytes)

Herman in de stal
Download stier Herman in de stal in hoge resolutie (3918 Kilobytes)

Ook hebben wij ruw beeldmateriaal beschikbaar van de verhuizing van Stier Herman door het museum heen. Deze kunt u rechtenvrij aanvragen bij de afdeling Marketing, Susanne van Straaten 071- 568 7529.

Achtergrondinformatie
Meer over Stier Herman leest u in de tentoonstellingsinformatie » Download de 12 meest gestelde vragen over stier Herman (61 Kilobytes)

Of raadpleeg www.natuurinformatie.nl voor uitgebreide inhoudelijke informatie.