GGD Noord- en Midden-Limburg


Fitheidstest in Horst


11-1-2008

Op vrijdag 15 februari is er in de Merthal in Horst een fitheidstest voor alle 60- tot 68-jarige inwoners van de kerkdorpen van de gemeente Horst. Zij hebben in de eerste week van januari een persoonlijke brief met een inschrijfformulier voor deelname ontvangen. Het project Beweeg Bewust wordt in opdracht van de Sport 3 (gemeenten Meerlo-Wanssum, Horst aan de Maas en Sevenum) uitgevoerd door de GGD Noord- en Midden-Limburg en Stichting Seniorensport Synthese.

Fitheidstest
Alle deelnemers die niet (meer) sportief actief zijn, vullen een vragenlijst in over hun gezondheid en volgen een fitheidstest. Deze test bestaat uit zes metingen waaronder knijpkracht, lenigheid, reactiesnelheid en uithoudingsvermogen. Er worden geen onnodige risico's genomen en medische hulp is aanwezig. Op basis van de resultaten ontvangt iedereen een persoonlijk beweegadvies.

Introductieprogramma
Deelnemers kunnen zich vervolgens opgeven voor een introductieprogramma van 15 bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten maken ze kennis met een gevarieerd aanbod van activiteiten zoals zwemmen, fitness, aerobic, sportief wandelen, diverse bal- of zaalsporten. Er is altijd professionele begeleiding aanwezig. De nadruk ligt níet op presteren maar vooral op gezelligheid en plezier. Na deze 12 lessen kunnen deelnemers zelf of via een vervolgprogramma sportief actief blijven. Na de introductie kunnen deelnemers zelf of via een vervolgprogramma sportief actief blijven.

Inschrijven?
Alle 60 tot 68-jarigen in Horst-Kerkdorpen ontvangen een persoonlijke brief met een inschrijfformulier voor deelname aan de fitheidstest. Schrijf u in en kom uw fitheid meten op vrijdag 15 februari! Senioren Sport Synthese, telefoon 0478 517317.