Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwegein, 15 februari 2008

Geschillenregeling belangrijke kwaliteitsslag voor Romazo

Tijdens de algemene ledenvergadering van Romazo, de branchevereniging voor rolluiken, markiezen en zonweringbedrijven in Nederland, heeft de directeur van de Stichting Geschillencommissie, drs. Peter F.A. Moerkens MPM, de geschillenregeling voor deze branche getekend. De geschillenregeling bevat nieuwe algemene voorwaarden die tweezijdig zijn vastgesteld. Enerzijds door de branchevereniging Romazo en anderzijds door de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis. De Stichting Geschillencommissie staat garant voor een onafhankelijke, objectieve en professionele geschillenregeling. De Algemene Voorwaarden gaan per direct in.

Doel van de geschillenregeling is om geschillen tussen ondernemers en consumenten op een snelle, eenvoudige en goedkope manier op te lossen. In de algemene voorwaarden worden rechten en plichten van ondernemer en consument geregeld. Als consument en ondernemer een geschil hebben waar ze onderling niet uitkomen, kan dit worden voorgelegd aan de onafhankelijke Geschillencommissie Zonwering. Deze Geschillencommissie bestaat uit een onafhankelijk voorzitter (jurist), een lid voorgedragen door de Consumentenbond en een lid voorgedragen door de branche-organisatie.

Met de introductie van de geschillenregeling, zet Romazo opnieuw een stap in de professionalisering van de branche. Romazo streeft in de belangenbehartiging voor haar leden naar het bereiken en in stand houden van een hoog kwaliteitsniveau. Romazo stelt hoge eisen aan de bij haar aangesloten leden, waarbij vakmanschap en ondernemerschap van cruciaal belang zijn. De leden van Romazo worden bovendien gecertificeerd door een extern bureau, waarmee de kwaliteit van producten en dienstverlening is gegarandeerd. Romazo-leden werken daarom ook met een kwaliteitscertificaat, waarin zwart op wit in duidelijke taal de garantievoorwaarden staan. De geschillenregeling is de recentste belangrijke peiler in het kwaliteitsdenken van de ondernemers in de zonweringbranche. Mochten er ondanks het hoge kwaliteitsniveau klachten van consumenten en afnemers zijn over geleverde producten en diensten en ondernemer en consument hier samen niet uitkomen, kunnen zij in het vervolg terecht bij de Geschillencommissie Zonwering.

Romazo behartigt de belangen van de Nederlandse ondernemers in rolluiken-, markiezen- en zonweringsbedrijven. Romazo-leden zijn gecertificeerde bedrijven, waardoor kwaliteit is gewaarborgd. Romazo telt ruim 160 leden en is een branchevereniging van de Koninklijke Metaalunie.

Voor nadere info: Martin Straver, (030) 605 33 44 of romazo@metaalunie.nl


---- --