Ingezonden persbericht

Shell Mediacontacten

PERSBERICHT

05/08 Den Haag, 15 februari 2008

Extra winnaar tijdens spannende finale Shell Bachelor Master Prijs

Den Haag, 15 februari 2008 ­ De inzendingen waren zo goed, dat er niet twee, maar drie winnaars van de Bachelor Master Prijs zijn uitgeroepen: Dominique van Mullem, Paul Robeerst en Rutger van Raalten. Dat oordeelde de jury tijdens de uitreiking van de Shell Bachelor Master Prijs 2007. "De kwaliteit van de scripties was hoog, dus we konden niet anders dan drie winnaars uitroepen", aldus de jury.

Dominique van Mullem van de TU Eindhoven schreef zijn bachelorscriptie over gepulseerde verbranding, een methode waarmee elke soort gas kan worden verbrand, met lagere emissies tot gevolg. "De jury vond mijn onderzoek veelbelovend, innovatief en fundamenteel", verklaart Van Mullem zijn uitverkiezing.

De prijs voor beste duurzame masterscriptie werd toegekend aan twee studenten. De jury besloot daartoe, omdat beide scripties van hetzelfde hoge niveau waren. Rutger van Raalten van de TU Delft werd geprezen om zijn fundamentele project: een duurzame brandstofcel, die zelfs al gepatenteerd wordt. Van Raalten: "Ik heb een passie voor milieu en duurzaamheid, dus ik wil hier ook zeker mee doorgaan."

Paul Robeerst, student aan de TU Eindhoven, werd uitgeroepen tot tweede winnaar. Zijn masterscriptie, met als onderwerp `dunne film technologie aan de achterkant van zonnecellen', blonk uit vanwege de hoge toepasbaarheid en de doorbraak in de technologie. "Ik hoop zeker dat ik later een baan krijg die samenhangt met duurzame ontwikkeling. Het liefst ga ik het onderwijs in om er voor te zorgen dat deze belangrijke ontwikkelingen meer aandacht krijgen", aldus Robeerst.

Shell organiseert de Bachelor Master Prijs jaarlijks met het doel jong talent te stimuleren zich op duurzame ontwikkeling te richten.


Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht