Brei een trui en zet de verwarming lager


"Steunpunt NME Gooi en Vechtreek start ludieke actie"

HILVERSUM, 20080205 -- Het onderwerp klimaat staat steeds vaker in de belangstelling. Het klimaatverbond roept samen met Z@pp iedereen op om 15 februari mee te doen met de Warme Truiendag. Het Steunpunt NME Gooi en Vechtstreek heeft een boodschap voor alle scholen in de regio: Brei een trui en zet de verwarming lager.

Vanmiddag heeft de heer T. Roerig, wethouder Milieu van de gemeente Hilversum, de actie onder de aandacht gebracht bij de Groen van Prinsterer basisschool. Met een dikke sjaal om en een flinke stapel wol onder de armen vertelde hij de leerlingen over het belang om energie te besparen.

Met de wol kunnen de kinderen alvast beginnen met het breien van een lekkere dikke warme trui. Bijvoorbeeld om aan te trekken op de Warme Truiendag van 15 februari. De dag waarop steeds meer scholen, gemeenten en bedrijven hun verwarming een paar graden lager zetten om energie te besparen.

Het NME-steunpunt Gooi en Vechtstreek gebruikt de Warme Truiendag om de Natuur en Milieu Educatiecentra onder de aandacht te brengen en de scholen te stimuleren om tot actie te komen. Alle 104 basisscholen in deze regio hebben een bol wol in hun brievenbus gekregen. Ook mogen ze meedoen aan de prijsvraag van het NME-steunpunt:

"Bedenk met de leerlingen zoveel mogelijk energiebespaartips voor de school."

De winnende klas krijgt een gratis klimaatles op het Naardermeer. Vrijwilligers van het IVN Gooi e.o. nemen de winnende klas meer op vaarexcursie om waterdiertjes te zoeken. Want wat het heeft Naardermeer nu met het klimaat te maken?

Op www.nmegooivechtstreek.nl onder het kopje nieuws vindt u meer informatie.





NME-steunpunt Gooi en Vechtstreek