Ingezonden persbericht


Workshops zoete drankjes en hinkelen op scholen Leidsche Rijn

Leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen De Achtbaan en De Boomgaard maken op 15 februari in Cluster Voorn mee hoe makkelijk het is om te bewegen. Gewoon door spelletjes te doen waarbij je niet meer nodig hebt dan een bezem, elastiek of wat stoepkrijt. Wijkwethouder Harrie Bosch geeft het startsein voor deze gezonde beweegmiddag met een taekwondo kick off.

De leerlingen maken ook kennis met verschillende sporten zoals taekwondo, kickboksen, basketbal en streetdance in clinics van sportverenigingen uit Leidsche Rijn. Deze actie maakt onderdeel uit van het programma 'Gezond Gewicht', waarbij de gemeente samen met diverse organisaties in de stad het onderwerp gezonde voeding en bewegen onder de aandacht brengt.

Workshops zoete drankjes en hinkelen
'Hoeveel water drinkt een olifant?' Dit is zomaar een vraag waarover de leerlingen kunnen nadenken tijdens de workshop over zoete drankjes die tijdens deze middag door diëtisten wordt gegeven. Hier ontdekken de leerlingen ook hoeveel suikerklontjes er in een glas frisdrank gaan en nog veel meer. Het devies van de workshop: 'Laat frisdrank staan, drink water uit de kraan'. De spelactiviteiten bestaan uit workshops hinkelen, springen, tikkertje en verschillende hardloop- en behendigheidsspelletjes. De middag wordt afgesloten met de uitreiking van een aanmoedigingsprijsje voor ieder kind door de bekende Utrechtse sporter Jamil Chami, wereldkampioen taekwondo.

Deze middag is een samenwerking tussen de gemeente Utrecht, Aveant, Doenja, basisscholen De Achtbaan en De Boomgaard en leerlingen van het Via Nova College.

Noot voor de media
Meer informatie: GG&GD Utrecht, afdeling communicatie, 030 - 286 3346.