Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Groningen, 14 februari 2008

D66 zet vrijwilligers in het zonnetje

Jaarlijks zet D66 met Valentijn vrijwilligers in het zonnetje om hen te bedanken voor het vele werk dat zij verrichten ten behoeve van de maatschappij. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Dit jaar heeft D66 aandacht besteedt aan twee organisaties die internationale problemen op lokaal niveau aanpakken: Het Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking (COS) en de Stichting Asielvragers Groningen (STAG).

COS geeft o.a. voorlichting over mondiale vraagstukken en daarnaast adviseert en ondersteunt het gemeenten, organisaties, onderwijsinstellingen en bedrijven die hierin actief willen zijn. STAG zet zich in voor mensen die hun land van herkomst zijn ontvlucht. Voor mensen die nog verwikkeld zijn in een procedure zorgt STAG voor de financiering van een huis, inboedel, elektriciteit en leefgeld.

Fractievoorzitter Elco van der Wilt heeft Anneke de Boer op kantoor verrast met een taart. Anneke zet zich al zeven jaar in als vrijwilliger voor het COS. Zij verricht op allerlei terreinen ondersteunende werkzaamheden. Het echtpaar de Ruijter de Wildt heeft thuis onverwachts bezoek gehad van raadslid Jetze Luhoff. Helga en Jaap zijn beiden sinds een jaar of vijf erg actief voor STAG. Jaap zet zich in als advocaat en Helga doet veel ondersteunend werk, waaronder het maken van teksten voor flyers.

De door D66 aangeboden taarten zijn gemaakt door 'Internationale Delicatessen'. Hun opbrengsten komen ten goede van een nieuw op te richten rehabilitatiecentrum.

Noot voor redactie (