Ingezonden persbericht


Persbericht

Alkmaar, 15 februari 2008

VNO-NCW Noordwest-Holland: Heb uw naaste lief!

De komende maanden neemt de provincie een belangrijk besluit over de Westfrisia-weg en stelt zij een structuurvisie voor de provincie Noord-Holland vast. Deze besluiten zijn cruciaal voor de toekomst van Noordwest-Holland. Daarom roept Paul de Bruijn, voorzitter van VNO-NCW Noordwest-Holland, gemeenten en maatschappelijke organisaties op gezamenlijk standpunten in te nemen. Zij moeten onderlinge tegenstellingen overbruggen.

De provincie Noord-Holland stelt op korte termijn het definitieve tracé van de Westfrisia-weg vast, evenals de financiële bijdrage van gemeenten voor deze weg. Tegelijkertijd is de provincie bezig een structuurvisie te ontwikkelen. In deze structuurvisie voor de gehele provincie Noord-Holland moet ruim aandacht worden besteed aan de regio Noordwest-Holland, vindt De Bruijn. Onder meer de ontsluiting van het gebied en de aanleg van bedrijventerreinen moeten aanbod komen. Dat lukt als alle partijen in Noordwest-Holland eendrachtig reageren. "Bestuurders moeten de verantwoordelijkheid nemen voor de bevolking en het regionale bedrijfsleven", aldus De Bruijn. "Doen ze dat niet, dan verhuist de werkgelegenheid naar het zuiden en slibt onze regio dicht met verkeer. "

De Bruijn: "Willen we welzijn en welvaart behouden, dan moeten gemeenten één lijn trekken. Zijn we bijvoorbeeld bereid nog eens vijftigduizend woningen te bouwen en tegen welke voorwaarden? Hoe vangen wij de constante stroom van de Oost-Europeanen op, die broodnodig zijn voor het invullen van de vacatures? Wat doen we aan de bereikbaarheid van onze regio, zowel met auto als openbaarvervoer? Het zijn slechts enkele vragen die elke gemeente raken en gemeenschappelijk moeten worden opgelost. Dan moet je kleine ruzies opzij zetten."