Ingezonden persbericht


Persbericht 31-1- 2008

Galerie Atelier Herenplaats nodigt u uit voor de expositie Stendhal Syndroom, kunst die gek maakt

Een verwarrende expositie van 15 februari tot en met 30 maart 2008

Museumnacht zaterdag 1 maart 2008

"Toen ik de Santa Croce verliet, had ik hartkloppingen. Het leven vloeide uit me weg. Ik liep, maar was bang dat ik zou vallen" schreef de Franse schrijver Stendhal in 1817.

.

Bij het aanschouwen van de kunstwerken van al deze kunstenaars, kunt u, net als Stendhal bij het zien van alle overweldigende kunst in Florence, angstaanvallen, flauwtes, depressies, opgewondenheid, hartkloppingen en psychoses krijgen.

Participerende kunstenaars:

Gerrie van Baren, Marc de Bruijn, Petra Kaak, Marjorie Lutter, (kunstenaars van Atelier Kunst en vliegwerk Leiden), Minke de Fonkert, Paulus de Groot, Hans Hartman, Laan Irodjojo, Jeroen Pomp (kunstenaars van Atelier Herenplaats Rotterdam) en Ognjen Jeremic.

De opening is op vrijdag 15 februari 2008 om 17.00 uur.

Het nieuwe kunstboek "Stendhal syndroom, kunst die gek maakt", uitgegeven door Galerie Atelier Herenplaats is tevens de catalogus van deze expositie. Het beschrijft de ontwikkelingen van de galerie van de start tot haar 15-jarig bestaan en toont de werken en achtergronden van de exposerende kunstenaars van Atelier Kunst en Vliegwerk Leiden, Atelier Herenplaats en de overleden outsider Ognjen Jeremic.

Welkom op de Museumnacht, 1 maart 2008, 20.00 - 02.00 uur. U bent uitgenodigd om mee te werken aan een gigantische muurschildering met beeldend kunstenaar Hans Hartman. U heeft maar liefst 8 bij 10 meter ruimte waar u al uw opgedane impressies kunt verwerken.

Galerie Atelier Herenplaats is gespecialiseerd in Outsider Art en neemt hiermee een unieke plaats in de Rotterdamse kunstwereld in. In 15 jaar heeft Herenplaats zijn naam gevestigd en zijn vele projecten gerealiseerd, waaronder uitwisselingen en samenwerking met andere kunstenaars, binnen- en buitenlandse reizen en exposities.

Meer informatie kunt u vinden op onze website: www.herenplaats.nl

Voor meer informatie, beeldmateriaal of een interview kunt u contact opnemen met:

Galerie Atelier Herenplaats
Contactpersoon: Frits Gronert

Schiedamse Vest 56-58

3011 BD Rotterdam

+31 (0)10-214 11 08

atelier@herenplaats.nl

www.herenplaats.nl

Geopend maandag tot en met vrijdag 13.00 - 17.00 uur