Gemeente Zandvoort


GBZ raadslid Van der Veld: 'Mooie herinrichting maar nu aan de slag met de verkeersveiligheid'

De Zeestraat en Kostverlorenstraat tot aan de Koninginneweg zien er weer mooi uit na de flinke opknapbeurt, zo laat GBZ-raadslid A.M. van der Veld - de Groot het college weten. Toch jammer dat, in haar ogen, de verkeersveiligheid er niet op vooruit is gegaan. In haar brief aan het college van Burgemeester en Wethouders geeft ze aan wat er aan gedaan kan worden.

Hieronder volgt haar brief.

Zandvoort, 14 februari 2008

Geachte leden van het college,

Allereerst wil ik u laten weten dat u trots kan zijn op de uitstraling die de Zeestraat en Kostverlorenstraat tot aan de Koninginneweg nu heeft.

Een geslaagde herinrichting dus, echter doordat de voorrang (geheel volgens de richtlijn) nu gewijzigd is, is er een gevaarlijke situatie ontstaan ter hoogte van het kruispunt Kostverlorenstraat/Zeestraat met de (verlengde) Haltestraat.

Het verkeer komende vanaf de Kostverlorenstraat kan de (brom)fietsers vanuit de (verlengde) Haltestraat niet zien, maar moet wel voorrang verlenen aan de (brom)fietsers komende uit die straat.

Wij willen u dan ook verzoeken met grote spoed hier een verandering in aan te brengen hetzij door het plaatsen van bord J8 (gevaarlijk kruispunt) in zowel de Kostverlorenstraat als in de (verlengde) Haltestraat, hetzij door het wijzigen van de voorrang aldaar.

Het wijzigen van de voorrang, ondanks dat dit niet past in een 30km zone, is dit naar onze mening de meest veilige oplossing.

Wij hopen dat u snel actie onderneemt voor er gewonden vallen.

Tevens is de bocht rechtsaf, vanaf de Kostverlorenstraat de (verlengde) Haltestraat in, nu nog scherper geworden wat gevaar kan opleveren voor de (brom)fietsers in de (verlengde) Haltestraat, het lijkt ons dan ook zeer wenselijk om het rechtsafslaan vanaf de Kostverlorenstraat de (verlengde) Haltestraat in te verbieden door middel van een bord uit de 'D-serie', wellicht niet prettig voor de automobilisten die dan extra moeten omrijden maar de veiligheid moet naar onze mening bovenaan staan.

Met vriendelijke groet,

Namens Gemeente Belangen Zandvoort
A.M. van der Veld - de Groot