HITT

PERSBERICHT

Apeldoorn, 15 februari 2008

Minister Eurlings aanwezig bij ondertekening samenwerkingsovereenkomst HITT nv met lokale partner Elcome

Tijdens een reis met een delegatie van het Nederlandse bedrijfsleven naar India is minister Eurlings aanwezig bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen HITT (Sjoerd Jansen, CEO) en het Indiase Elcome Marine Services (Rakes Tandon, Executive Director). Het betreft een samenwerking op het gebied van de bewerking van de Indiase markt.

HITT werkte in 2007 samen met Elcome aan de succesvolle levering van een systeem voor de begeleiding en beveiliging van scheepvaart rondom olieplatforms en booreilanden voor de kust van India in opdracht van de Oil and Natural Gas Corporation Limited (ONGC). Elcome is op dit moment onderaannemer van HITT bij de opdracht van een verkeersbegeleidingssysteem in de Golf van Kachchh in noordwest India.

Profiel HITT

HITT is een vooraanstaande speler op de wereldwijde markt voor verkeersbegeleidende en navigatiesystemen. Het bedrijf ontwikkelt technologie die gericht is op verbetering van veiligheid en verkeersdoorstroming, waarmee tevens aanzienlijke kostenbesparingen in infrastructuur en logistiek behaald worden. De kernactiviteiten van HITT bestaan uit het ontwikkelen en verkopen van begeleidingssystemen voor lucht- en scheepvaart alsmede hydrografische en navigatiesystemen.

In 2007 boekte HITT een omzet van EUR 34,4 miljoen en een nettowinst van EUR 0,3 miljoen. Eind 2007 werkten bij HITT 178 personeelsleden. HITT is sinds 1998 genoteerd aan Euronext Amsterdam NV.

Voor informatie:

John H.M. van Asperen (CFO), telefoon 055 -543 2590 en e-mail: investor.relations@hitt.nl.