Politie Friesland

Politieberichten van vrijdag 15 februari

Fryslân, 15-02-2008 o Politieberichten van donderdag 14 februari 07.00 t/m vrijdag 15 februari 07.00.

Waldwei: te snel, rijbewijs ingevorderd

De politie heeft donderdagochtend het rijbewijs ingevorderd van een 54-jarige automobilist uit Groningen. De man reed ter hoogte van Garyp 168 km per uur. Ter plaatse is 100 km per uur toegestaan. Hierop is het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.

Leeuwarden: aanhouding verdachte

De politie heeft donderdagmiddag een 41-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden in de Peperstraat. De politie zag een bekende drugsdealer, met in zijn kielzog de vrouw. De politie zag dat de vrouw iets in haar portemonnee stopte. Hierop wilde de politie de vrouw aanhouden. Zij verzette zich enigszins, waarop de vrouw geboeid werd overgebracht naar het bureau. Er werden twee bolletjes cocaïne bij de vrouw aangetroffen.

Breezanddijk: drie rijbewijzen ingevorderd

De politie heeft donderdagmiddag op de Afsluitdijk drie rijbewijzen ingevorderd. Een 34-jarige automobilist uit Alkmaar reed 120 waar 70 is toegestaan. Een 39-jarige automobilist uit Zuid-Scharwoude reed 123 km per uur, een 40-jarige automobilist uit Leeuwarden reed 124 km per uur. Omdat in alle drie de gevallen meer dan 50 km per uur te snel werd gereden zijn de rijbewijzen ingevorderd.

Drogeham: dodelijk aanrijding

Donderdag omstreeks 20.25 uur is ten gevolge van een frontale aanrijding een 40-jarige vrouw uit de gemeente Kollumerland overleden. De vrouw reed met haar 13-jarige zoon over de Landyk. Vanuit de richting Kootstertille naderde een 45-jarige automobilist uit Drachten. Vermoedelijk is de man op de andere weghelft geraakt, waarna een frontale aanrijding het gevolg was. Tengevolge hiervan overleed de vrouw ter plaatse, haar zoon is opgevangen door omstanders en uit voorzorg naar het ziekenhuis overgebracht. Bij de aanrijding was nog een derde auto betrokken, met daarin een man en een vrouw. De vrouw bleef ongedeerd, de man was gewond aan zijn borst. De 45-jarige Drachtster bleef ongedeerd. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies de man 525 ug/l. Hem zullen, na overleg met de officier van justitie, in principe art. 5, 6 en 8 van de WVW én doodslag, poging doodslag en zware mishandeling ten laste worden gelegd. De weg is tot het middernachtelijk uur afgesloten geweest, vooral om het bureau Verkeersongevalanalyse zijn werk te laten doen.

Heerenveen: poging inbraak

De politie onderzoekt de inbraak in een horecagelegenheid aan de Jister. Vrijdag, omstreeks 01.10 uur, werd een raam met een steen ingegooid. De verdachte(n) zijn even binnen geweest, maar hebben waarschijnlijk niets meegenomen. De politie was binnen een minuut na de melding ter plaatse, maar men was er al vandoor gegaan. Aangifte is gedaan door een 36-jarige inwoner van Heerenveen.

Leeuwarden: politiehond houdt verdachte aan

De politie heeft vrijdagochtend een 47-jarige inbreker uit Leeuwarden aangehouden. De man was aan het werk in een school aan de Pieter Feddesstraat. De politie was na de melding zeer snel ter plaatse. Na diverse keren roepen werd de politiehond naar binnen gestuurd. In de gymzaal vond de hond een spoor. Even later werd de verdachte aangetroffen, met de hond vast in zijn linkerbovenarm. Hierna werd de man geboeid overgebracht naar het bureau. Bij hem werden diverse inbrekersspullen aangetroffen, zoals een slijptol en knipschaar. De technische recherche heeft de zaak in onderzoek.

Leeuwarden: inbraak bedrijf

De politie onderzoekt een inbraak die donderdagavond is gepleegd in een zuivelbedrijf aan de Vierhuisterweg. Toen de bewoners thuiskwamen zagen zij dat er was ingebroken. Men had diverse goederen klaargezet op een aanhangwagen van het bedrijf. Waarschijnlijk was het de bedoeling deze mee te nemen, maar kennelijk is men overlopen. Een 54-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Heerenveen: aanhouding met drugs

De politie heeft een donderdagavond een 19-jarige inwoner uit de gemeente Skarsterlân aangehouden. De man wilde een horecagelegenheid aan de Gedempte Molenwijk binnengaan. Bij deingang werd hij door het personeel gefouilleerd. In zijn kleding trof men 4.5 gram vermoedelijk amfetamine aan. Hierop is de politie gebeld, waarop de man is ingesloten.

Leeuwarden: rijden onder invloed

De politie heeft op de Bredyk donderdagnacht een 57-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd. De man werd aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde. De man blies 445 ug/l. De bestuurder kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.

Leeuwarden: rijden onder invloed

De politie heeft donderdagnacht op de Langemarkstraat de 46-jarige bestuurder van een auto gecontroleerd. De bestuurder, een 46-jarige inwoner van Rotterdam, bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 300 ug/l. De verdachte kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.

Buitenpost: diefstal uit woning.

De politie onderzoekt een woninginbraak die donderdagavond is gepleegd aan de Waling Dijkstrastraat. Terwijl de 84-jarige bewoner thuis was is men de woning via een raampje de woning binnen gekomen. Er werden diverse sieraden gestolen. De bewoner deed aangifte.