Gemeente Vlaardingen


Schoolkorfbaltoernooi met veel spanning

15 februari 2008

De korfbalclubs Oranje Nassau, Spirit en KV Ridderhof zorgden weer voor een voortreffelijke organisatie in de sporthal Westwijk van het schoolzaalkorfbaltoernooi voor de groepen drie, vier en vijf voor leerlingen van de Vlaardingse basisscholen. Niet minder dan 35 teams hadden ingeschreven voor dat schoolsportevenement. Met veel inzet werd er door de leerlingen gestreden om de hoogste eer.

sportende kinderen onder de korf

De korfbalclubs gebruiken dit schoolsporttoernooi vooral om de jeugd kennis te laten maken met de korfbalsport. Korfbal is bij uitstek geschikt om al op jonge leeftijd te beoefenen. Vooral de leerlingen uit groep drie van de Vlaardingse basisscholen deden daarom met vol overgave mee aan dit toernooi en het was vaak ontroerend om te zien hoe er gespeeld werd door deze jonge kinderen. En het was vaak spannend.

kinderen proberen de bal door de korf te werpen

Bij groep drie in poule 1 werd winnaar het team van Het Anker en in poule 2 ging de overwinning naar het team van De Singel. De leerlingen van groep vier speelden in drie poules. Winnaars werden daar de teams van Het Anker, De Wereldwijzer en De Singel. Bij groep vijf ging de overwinning na het nemen van strafworpen tussen het team van Palet Holy en het team van Jenaplanschool naar de school uit Holy.

kinderen kijken toe hoe een klasgenootje probeert de bal door de korf te gooien

Ook werd er gestreden om de fair playprijs, bestemd voor het team dat volgens de scheidsrechters het sportiefst speelde. Bij groep drie ging deze prijs, een waardebon voor het aanschaffen van sportmateriaal, naar Het Anker. Bij de groepen vier en vijf ging deze fel begeerde prijs naar Jenaplanschool.