Het Nieuwe Huren gaat landelijk


DEN HAAG, 20080215 -- Het Nieuwe Huren is een kunstproject van Esther Didden en bestaat sinds 2005. Het omvat een kleine maar bijzondere collectie kunstprojecten. Het Nieuwe Huren gaat niet over het huren van een bepaald kunstwerk, maar over het huren van een specifieke kunstenaar en zijn/haar manier van werken of communiceren. Dit is echt iets anders dan het huren van een schilderij of kleine sculptuur.

Alle projecten dagen u uit tot een andere beleving van uw dagelijkse omgeving. U dient over een gezonde dosis lef te beschikken want het huren van een kunstenaar vraagt van u als huurder, onder andere, een heroriëntering op uw eigen vertrouwde (sociale) omgeving.
Als huurder wordt u voor een deel ook opdrachtgever; u kiest een kunstenaar en stelt uw huis (of bedrijf) beschikbaar. En dan kan het avontuur beginnen!

Er zijn kunstprojecten te huur van de volgende kunstenaars: Hellen Abma, Ronald de Ceuster, Martina Florians, Lizan Freijsen en Peter Westenberg.

Het Nieuwe Huren werkt soms samen met bestaande kunstuitleencentra, maar.......
vanaf nu hoeft men geen lid meer te zijn van een kunstuitleen, u kunt rechtstreeks via de website een kunstproject huren.

Via de website www.hetnieuwehuren.com zijn alle kunstwerken uit de collectie te huur, in heel Nederland. In het voorjaar zullen twee nieuwe kunstwerken aan de collectie worden toegevoegd, hou de website in de gaten!

------------------------------------------------------------

Nog vragen? Mail naar info@hetnieuwehuren.com of bel met Esther Didden via 070 4271145.

Het Nieuwe Huren wordt mogelijk gemaakt door: CBK Rotterdam, Kunstenlab Deventer, Kunstcentrum Hengelo, Stroom Den Haag en Provincie Overijssel.





Esther Didden