Ingezonden persbericht

februari 2008

Vierdejaarsstudenten Beeldende Kunst houden alvast een generale repetitie met expositie 'Untitled: artist in building'

Met enige trots presenteren wij u de pré-eindexamententoonstelling: 'Untitled: artist in building' gemaakt door negenentwintig vierdejaarsstudenten Beeldende Kunst van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. Wij studeren dit jaar af in een van de vier verschillende disciplines: schilderen, grafiek, autonoom en 3D. Deze tentoonstelling is mede tot stand gekomen door de curatoren: Johan Gustavsson, bekend van het kunstenaarsinitiatief 1646, en Ton Schuttelaar, oprichter van het atelier als supermedium. 'Untitled: artist in building' zal plaatsvinden vanaf 15 februari t/m 22 februari 2008 in het voormalig KPN-gebouw op industrieterrein de Binckhorst te Den Haag.

Het organiseren van de pré-eindexamententoonstelling, die voorafgaat aan het eindexamen, is bedoeld om ons voor te bereiden op de toekomstige beroepspraktijk. Op deze wijze leren we hoe we een locatie, de opening, PR, publiciteit en curatoren kunnen regelen en namens een stichting sponsoren werven. Deze tentoonstelling, voorafgaand aan het eindexamen, valt samen met de zogenaamde 'groene licht'-beoordeling, waarbij docenten aan de hand van het gepresenteerde werk beoordelen of je klaar bent om in juni 2008 af te studeren.

Als groep willen wij de diversiteit van ons werk laten zien en de verscheidenheid binnen de verschillende disciplines in de Beeldende Kunst. Daarnaast willen wij het internationale karakter van het tentoongestelde werk benadrukken. Onze groep bestaat uit deelnemers met tien verschillende nationaliteiten: China, Colombia, Duitsland, Griekenland, Japan, Nederland, Noorwegen, Rusland, Servië en Turkije.

Als locatie hebben we gekozen voor het voormalig KPN-gebouw op het industrieterrein de Binckhorst in Den Haag vanwege de grote en overzichtelijke ruimtes die ons werk op een goede manier laat uit komen. In het gebouw bevinden zich verder ateliers van jonge kunstenaars en worden er met regelmaat culturele activiteiten georganiseerd zoals kunstbeurzen en theatervoorstellingen. Verder ontwikkelt het industrieterrein de Binckhorst zich op dit moment tot een broedplaats van creativiteit en worden er werkplekken gecreëerd voor kunstenaars zoals ook in de voormalige Caballero-fabriek. Het industrieterrein de Binckhorst bevindt zich op een centrale locatie ten opzichte van het centrum van Den Haag vlakbij het Centraal Station.

De opening van 'Untitled: artist in building' is op vrijdag 15 februari 2008 vanaf 18:00 uur t/m 02:00uur. Op zaterdag 16 februari en zondag 17 februari 2008 zijn er lezingen van beeldend kunstenaars die hun sporen al ruimschoots verdiend hebben: Harmen de Hoop, Silvia B., Anne Wenzel, Liesbeth Abbenes, Esmé Valk, Marijn van Kreij en David Nuur. 'Untitled: artist in building' zal gratis te bezichtigen zijn vanaf 15 februari t/m 22 februari 2008.
Meer info: www.kabk.nl/untitled.



Ingezonden persbericht