Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |Azewij - Passantenonderzoek dodelijk ongeval Azewijn      |
|     |                                                          |

E M B AR G O TOT HEDENMIDDAG 17.30 UUUR

De politie heeft vrijdagmiddag 15 februari op de Terborgseweg in Azewijn vanaf 15.30 uur een passantenonderzoek gehouden in verband met het lopende onderzoek naar het dodelijk ongeval van vorige week.

De politie vroeg de passerende verkeersdeelnemers zowel vanuit de richting Etten als vanuit de richting Zeddam of zij vorige week vrijdagmiddag 8 februari rond 16.30 uur bijzonderheden van het ongeval hadden gezien.

De rijbanen van de Terborgseweg waren ter plaatse met behulp van Provinciale Waterstaat afgezet. De politie was met 15 mensen aanwezig om de bestuurders zo snel mogelijk naar bijzonderheden te vragen, waardoor het oponthoud met het oog op de verkeersstremming zo kort mogelijk hoefde te zijn.

In het bijzonder vroeg de politie naar de bestuurder en inzittenden van een witte bus die bij het ongeval betrokken zou zijn geweest.

Tot nu toe heeft de politie deze bus, die aan de achterzijde mogelijk lichte schade heeft, nog niet aangetroffen. De bestuurder en inzittenden worden opnieuw dringend opgeroepen zich te melden. Ook getuigen of andere die iets van de bus of bestuurder weten wordt gevraagd te bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

De politie is verder nog op zoek naar de inzitenden van een zilvergrijze Mercedes-station, die op de plek van het ongeval hulp hebben geboden. Zij beschikken wellicht over belangrijke informatie en worden verzocht contact op te nemen.

Bij het ongeval van vorige week vrijdag 8 februari kwam een 84-jarige vrouw uit Zeddam om het leven. De vrouw zat in een personenauto die frontaal in botsing kwam met een tegenligger bestuurd door een 42-jarige man uit Dinxperloo, die op de verkeerde rijbaan terecht kwam na een inhaalmanoeuvre van een witte bus.

---

---

---

---- --