Persberichten stad Utrecht, 12.15 uur

Utrecht, 15-02-2008

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 februari een vrouw aangehouden omdat zij onder invloed in haar auto reed.

Getuigen belden omstreeks 04.30 uur naar de politie omdat zij gezien hadden dat een vrouw onder invloed in haar auto was gestapt en was weggereden van de Zevenwouden. Agenten zagen de vrouw op t Goylaan rijden. Zij had de gehele rijbaan nodig en botste ter hoogte van het verkeerslicht bijna op de middengeleider.

De 25-jarige vrouw uit Utrecht kreeg een stopteken en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat zij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 930 ug/l uit. Meer dan tien keer de toegestane hoeveelheid voor een beginnend bestuurder. De Utrechtse kon direct haar rijbewijs inleveren. Uit het politiesysteem bleek dat de vrouw al eerder aangehouden was voor het rijden onder invloed. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 13 uur mocht de vrouw weer naar huis.

Aangehouden na mogelijk schietincident

UTRECHT De politie heeft op de Rijnkade een man aangehouden door middel van een uitpraatprocedure. De man wordt verdacht van het schieten op een voertuig.

In de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 februari kreeg de politie omstreeks 03.45 uur een melding van een vrouw (gegevens nog onbekend). De vrouw meldde dat zij zojuist beschoten was door een man in een auto die achter haar over de Rijksweg A27 reed in de richting van Utrecht. Haar belager bleef achter haar aanrijden. De vrouw reed via de Universiteitsweg in de richting van de wijk Sterrenwijk. Vervolgens reed zij via de Catharijnesingel in de richting van het Paardenveld. Ter hoogte van de Rijnkade zagen agenten twee autos met zeer hoge snelheid achter elkaar aan rijden.

Op de kruising Rijnkade met het Vredenburgviaduct staakte de bestuurder bij het zien van de politie - zijn achtervolging. De politie liet hem stoppen en sommeerde hem via een uitpraatprocedure uit zijn auto te komen. De 30-jarige verdachte uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De vrouw was inmiddels ook op het bureau. De politie is een onderzoek gestart naar de aanleiding van het incident en onderzoekt of er ook daadwerkelijk geschoten is door de verdachte.

Bromfietscontrole

UTRECHT Donderdagmiddag- en avond heeft de politie een grote bromfietscontrole in Utrecht noord uitgevoerd.

In totaal werden 50 bromfietsen gecontroleerd. Hiervan bleken er 22 in orde te zijn. Voor de overige 28 bestuurders schreef de politie bekeuringen uit voor onder andere, een te hoge constructiesnelheid, het niet dragen van de helm, het niet hebben van de juiste papieren, het onverzekerd rijden, ondeugdelijke remmen en het maken van verkeersovertredingen. Eén bromfiets werd voor nader technischonderzoek in beslag genomen.

Mannen aangehouden voor vernielingen

UTRECHT Op de van Sijpesteijnkade heeft de politie donderdagavond twee mannen aangehouden omdat zij met vilstiften verkeersborden hadden beklad.

Rond 21.55 uur kreeg de politie een melding dat twee mannen met viltstiften borden aan het bekladen waren. Ter plaatse troffen agenten twee mannen beiden 18 jaar uit Utrecht aan. De mannen waren in het bezit van viltstiften en bekende de borden beklad te hebben. Het tweetal kreeg een bekeuring en zal onder toezicht de borden schoon moeten gaan maken.