Gemeente Oldebroek


Opening Kulturhus De Talter zaterdag 16 februari

Na een aantal jaren van voorbereiding is het dan eindelijk zover! Het Kulturhus De Talter wordt officieel geopend op zaterdag 16 februari aanstaande om 10.30 uur. 's Middags is er Open Huis. Als laatste kern van de gemeente heeft nu ook Oldebroek een dorpshuis. Het is een kleurrijk en beeldbepalend gebouw geworden.

Door de hoge glazen gevel kent het openheid; het zicht is wederzijds. Vanuit de centrale ontmoetingsruimte (foyer) in het gebouw heb je een prachtig uitzicht over het plein en de omgeving. En vanaf het plein kijk je overal het gebouw in.

Dan is zichtbaar dat de laatste afbouwwerkzaamheden momenteel nog gedaan worden. Intussen zijn bestuur en participanten uit de startblokken gespurt om het gebouw gebruiksklaar te maken. Enkele organisaties zijn al begonnen met hun activiteiten. Maar verder wordt er nog koortsachtig gewerkt aan de inrichting van het gebouw door alle betrokkenen. Samen hopen we alles klaar te krijgen voor de spetterende opening op 16 februari!

Programma opening
Van 9.30 tot 10.00 uur Roofvogelshow op het veld naast de Talter Tussen 10.00 en 10.30 uur Muziekvereniging Concordia speelt op het plein Om 10.30 uur De feestelijke openingshandeling
Tussen 10.45 en 11.30 uur Toespraken en muziek in de podiumzaal en de ontmoetingsruimte Van 12.00 tot 16.00 Open Huis met presentaties van veel organisaties

Een fraai openingsmagazine wordt nog huis aan huis bezorgd in Oldebroek.

Activiteitenweek
In de week daarna, van 18 tot 22 februari organiseren de verenigingen een multisporttoernooi, met allerlei vormen van sport en spel; er doen 10 teams mee. Op woensdagmiddag 20 februari is er een Ontdekhoek voor de kinderen van 2 tot en met 12 jaar, van 14.00 tot 17.00 uur, georganiseerd door de Stichting Kinderopvang, de Peuterspeelzaal en twee scholen. De openingsactiviteiten eindigen op zaterdag 23 februari met een muzikale avond met Concordia en de Muziekschool en de prijsuitreiking van het multisporttoernooi; aanvang 19.00 uur. Toegang is gratis.

Plein
De werkzaamheden aan het plein voor het Kulturhus vorderen, maar zullen op 16 februari nog niet zijn afgerond. Het verlengen van de Stouwdamsweg tot achter het Kulturhus is gereed, inclusief een klein parkeerterrein. Verder is de ingang van het plein al klaar. Ook het terrein direct vóór het gebouw wordt nog zeer binnenkort bestraat. Na de opening wordt het grote parkeerterrein vernieuwd.

Verenigingen en particulieren die zalen van het Kulturhus willen huren kunnen dat doen bij de vereniging Kulturhus. De dagelijkse leiding is in handen van bedrijfsleider Bart Zwiers. telefoon De Talter: 0525-630999 ; email: zwiers@versatel.nl

Het Kulturhus is mede mogelijk gemaakt met bijdragen van de Europese Unie en de provincie Gelderland.