Ingezonden persbericht


Persbericht

VOORJAARSVAKANTIE OP PALEIS HET LOO

Van 16 februari tot en met 2 maart worden er op Paleis Het Loo voor jong en oud diverse activiteiten georganiseerd. Speciaal in de voorjaarsvakantie rijdt er op de woensdagen 20 en 27 februari de gehele dag een gratis paardentram die bezoekers van de Stallen naar het paleis brengt.

In de Stallen is de expositie Op bezoek bij de Koning te zien. De koetshuizen met rijtuigen die normaal uitsluitend van buitenaf te bekijken zijn, worden nu opengesteld zodat men tussen de verschillende rijtuigen door kan wandelen. Verschillende aanspanningen van het Koninklijk Huis en andere aanzienlijke families belichten de staltradities van rond 1900. Op de woensdagen 20 en 27 februari wordt er om 15.00 uur door de conservator een toelichting gegeven bij deze tentoonstelling. Belangstellenden kunnen hiernaar informeren bij de kassa. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Daarnaast is in het Stallencomplex de onlangs geopende fototentoonstelling Een Koninklijk Fotoalbum, deel 9 te zien, met een fotoreportage over het koningshuis in de twintigste eeuw. In de Westvleugel van het paleis kunnen bezoekers de tentoonstelling Fris en rein aan het hof bezoeken, met toiletgerei en -meubilair uit de Nederlandse paleizen, zoals toilettafels, zitbaden, kamergemakken en kostbare toiletserviezen. Voor kinderen zijn er speurtochten door het paleis en de tuin verkrijgbaar.

Paleis Het Loo Nationaal Museum

Postadres Koninklijk Park 1, 7315 JA Apeldoorn.
Ingang via parkeerplaats Amersfoortseweg, Apeldoorn. Geopend dinsdag t/m zondag en op beide kerstdagen van 10.00-17.00 uur. Gesloten 's maandags.
Entree E 10,00 p.p., 6 t/m 17 jr. E 3,00 p.p.
Routebeschrijving A1 en A50 afslag Paleis Het Loo en vervolgens ANWB-borden volgen. Navigatieadvies Amersfoortseweg, 7313 AA.
Openbaar vervoer Station Apeldoorn, buslijn 102, halte Paleis Het Loo;

buslijn 5 (Berg en Bos), 10 (Kerschoten) en 96 (Vaassen), halte Gedenknaald. Informatie 055-5772400 of www.paleishetloo.nl
Persinformatie PR & Marketing, 055-5772459