Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Glaspaleis Snelschaaktoernooi combineert schaken en cultuur

Het Glaspaleis in het centrum van Heerlen geldt als een architectonisch hoogstandje. Het gebouw is enkele jaren geleden gerenoveerd en heeft sindsdien een culturele functie. Er zijn een filmhuis, een muziekschool, een bibliotheek, de stadsgalerij en een architectuurcentrum gehuisvest.

In deze fraaie omgeving organiseert de schaakvereniging Voerendaal op zaterdag 16 februari het Glaspaleis Snelschaaktoernooi. Dat is de voortzetting van het Open Voerendaals Snelschaakkampioenschap.

Zoals bij de locatie past is er naast het schaken zelf een nevenprogramma met een cultureel tintje. Schaakkunst zal aanwezig zijn met een kleine tentoonstelling en Rob Wijnands presenteert bijzondere schaakspelen. Leerlingen en een docente van de muziekschool zullen de prijsuitreiking rond 18.00 uur opluisteren met nummers uit de musical Chess. Er is een boekenstal en Hans Böhm verzorgt naast een simultaan ook een clinic voor sponsors en genodigden over de relatie tussen het schaken en het bedrijfsleven. Het motto is: 'Schaken meer dan schaken alleen?'

Er wordt uiteraard ook nog geschaakt. Het deelnemersveld telt op dit ogenblik al zes grootmeesters (onder wie Erik van den Doel, Friso Nijboer en Yge Visser) en vier meesters. Er kunnen nog deelnemers bij.

Alle informatie over het toernooi is te vinden op de toernooisite.
---