PvdA Rotterdam


PvdA bezoekt DWL De Esch

Do 7 Feb 2008 - PvdA-fractie Kralingen-Crooswijk

Op 16 februari 2008 bezoekt de PvdA Kralingen-Crooswijk DWL De Esch

De PvdA in Kralingen-Crooswijk staat voor wijkgericht en vraaggestuurd werken. Daarom wil de PvdA regelmatig met u, de bewoners van de wijken, praten om van u te horen wat u nodig vindt voor de wijk waarin u woont, werkt of winkelt. Hieronder kunt u enkele van onze afwegingen lezen.

Parkeren in De Esch
De PvdA in Kralingen-Crooswijk wil niet zomaar overal in de deelgemeente betaald parkeren invoeren. In De Esch is nog voldoende parkeerruimte, dus houden we het hier liever gratis. Bij thuiswedstrijden van Excelsior wordt de overlast van parkeren zoveel mogelijk beperkt door de voetbalfans buiten de woonwijk te laten parkeren. De parkeerterreinen van de Erasmus Universiteit worden hiervoor gebruikt. De PvdA heeft hier voor gepleit.

Veiligheid in De Esch
De Esch is volgens de veiligheidsindex één van de veiligste wijken van Rotterdam. Tóch maakt de PvdA zich de laatste tijd zorgen om een zichtbare toename van criminaliteit. Inbraken in kelderboxen, autos en soms ook woningen lijken toe te nemen. Ook bereiken ons signalen van toenemende overlast op het gebied van brandstichting, drugs en geluid. De PvdA neemt deze signalen serieus en heeft gevraagd om extra inzet van de politie in de wijk.

Jongeren in De Esch
Voor jongeren worden er attractieve voorzieningen gecreëerd om verveling en vandalisme te voorkomen. Bij kleine criminaliteit en vandalisme is lik-op-stuk beleid het parool. De PvdA wenst nauwe samenwerking tussen opbouwwerk, jongerenwerk, stadstoezicht, jongerenprojecten en politie om de problemen inzichtelijk te maken en aan te pakken.

De Van Ghentkazerne
Aan de rand van woonwijk De Esch is de Van Ghentkazerne gelegerd. Momenteel is er sprake van een nieuw logiesgebouw. De huidige capaciteit is onvoldoende. De PvdA kijkt kritisch naar de hoogte en de gevolgen van dit plan voor de omwonenden. De PvdA heeft gevraagd omwonenden goed en op tijd te informeren over de plannen voor het logiesverblijf. Ook de uitbreiding van de kazerne met de komst van het logistieke centrum van het Amerikaanse leger volgen wij op de voet.

Het helikopterplatform
Het bedrijf Helinet heeft een aanvraag ingediend voor het plaatsten van een helikopterplatform aan de Schaardijk, naast de Van Brienenoordbrug. Op verzoek van de PvdA is er een proefvlucht geweest en een bewonersinformatieavond over dit onderwerp. De meningen van de bewoners bleken zeer verdeeld. In de raad heeft één PvdA-raadslid tegen deze ontwikkeling gestemd.

Wonen in De Esch
Het is prettig wonen in De Esch. Er zijn relatief veel huurwoningen. De PvdA is er voor om in de toekomst meer koopwoningen voor de middenklasse te bouwen in de Esch. Daar is behoefte aan en heeft tot gevolg dat de winkels en andere voorzieningen in De Esch meer klanten krijgen en zich dus beter kunnen handhaven. De PvdA vindt het belangrijk om het aanbod van goede winkels en voorzieningen in De Esch te vergroten.
Bijlagen: pdf speeddate kracro 16022008.pdf