Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen


voorjaarsvakantie

12-02-2008: 1 miljoen Nederlanders op voorjaarsvakantie


1 MILJOEN NEDERLANDERS OP VOORJAARSVAKANTIE

Zo'n 1 miljoen Nederlanders gaan dit jaar tijdens de komende voorjaarsvakantie op vakantie. Ongeveer 450.000 Nederlanders verblijven in eigen land en zo'n 550.000 Nederlanders gaan naar het buitenland. Hiervan betreft de helft een wintersportvakantie. Dit verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). In de week van 16 t/m 24 februari heeft de regio Zuid voorjaarsvakantie. Voor de regio's Noord en Midden valt de voorjaarsvakantie in de week van 23 februari t/m 2 maart.

Mede door de vroege carnaval - waardoor een groot aantal scholen in de regio Zuid dicht is gegaan - ligt de verwachting van 1 miljoen voorjaarstoeristen lager dan vorig jaar (1,1 miljoen). In Nederland overnacht tweederde van de Nederlandse vakantiegangers in een bungalow. Bij de buitenlandse vakanties overnacht zo'n 30% van de Nederlanders in een hotel, 20% in een appartement en 16% in een bungalow. De belangrijkste buitenlandse bestemmingen zijn Oostenrijk (zo'n 30%) gevolgd door Duitsland (20%) waarbij wintersport de boventoon voert.

Nooitverwacht Nederland
In het kader van het themajaar Nooitverwacht Nederland zijn er weer tal van leuke onbekende plekjes in Nederland te bezoeken zoals de Basiliek van Oudenbosch in Noord-Brabant, het Dolhuys in Haarlem, het Keringhuis in Hoek van Holland, het Noordelijk Scheepvaart museum in Groningen of de tentoonstelling Go China! 2008 in Assen en Groningen. Overnachten in een bijzondere locatie of dineren kan onder andere in Hotel Stroom in Rotterdam en de Kleine toren van Baarland in Zeeland. Koninklijk logeren kan ook in het Stadhouderlijk Hof in Leeuwarden of logeren tussen de boeken in het Boekenhotel in Doldersum. Meer tips zijn te vinden op www.holland.com/hiddenholland of www.lekkerweg.nl.