Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

BNDR

Vooruitblik BNDR februari 2008


Op 16 februari kun je weer een BNDR in je brievenbus verwachten. Als dat je nog te lang duurt, kun je hier vast een voorproefje nemen. In deze BNDR:

Help, een claim!
Als boer of tuinder ben je aansprakelijk voor de veiligheid en kwaliteit van je producten. Als er iets mis gaat, is via tracking en tracing steeds beter te achterhalen waar het fout is gegaan. De gevolgen kunnen variëren van een boete tot een schadeclaim van enkel tonnen. Ben je daar als boer of tuinder voor verzekerd? En kun je de claim ook weer neerleggen bij je leveranciers? In BNDR lees je alles over productaansprakelijkheid.
Tuinder in Oeganda
In de rubriek 'Buitenland' dit keer een jonge glastuinder die in Oeganda zijn avontuur heeft gezocht en gevonden. Wat bezielt hem om daar een bedrijf te starten? Wat maak je allemaal mee in zo'n land? En heeft Oeganda hem gebracht wat hij ervan verwachtte?
Einde nertsenhouderij?
Aan het houden van nertsen komt een einde. Tenminste, als het aan PvdA en SP ligt. BNDR neemt een kijkje op het nertsenbedrijf van twee jonge ondernemers. Hoe zien zij de toekomst? En hoe is het om zoveel kritiek uit de samenleving te krijgen? In BNDR een uitgebreide reportage.
NAJK-leden naar Roemenië en Nieuw- Zeeland
Een groep leden van het NAJK maakte in januari een studiereis naar Nieuw Zeeland. In november ging een andere delegatie al op reis naar Roemenië. In BNDR lees je hun ervaringen. Zien ze mogelijkheden voor Nederlandse boeren in beide landen? En zouden ze zelf de sprong willen wagen om daar aan de slag te gaan?

In het archief kun je de oude BNDR's nog eens bekijken. Zie het origineel