Ingezonden persbericht


Persbericht

Eerste lichting Digital Marketing professionals ontvangt diploma

Susanne Baas van Sanoma eerste Registered Digital Marketeer

Amsterdam, 20 februari 2008 Afgelopen zaterdag 16 februari zijn de eerste diploma's Post HBO Leergang Digital Marketing uitgereikt aan 18 geslaagden. Vanaf vandaag mogen deze geslaagden officieel Registered Digital Marketeer achter hun naam zetten, wat staat voor Registered Digital Marketing Professional. Dit register van Digital Marketing deskundigen is in het leven geroepen door het Platform Innovatie in Marketing (PIM) en het Marketing Executive Center (MEC). De Post HBO Leergang CRM is opgezet door het opleidingsinstituut Beeckestijn.

De eerste RDM titel is uitgereikt aan Susanne Baas, advertentiemarketeer bij Sanoma Uitgevers B.V. Zij is de eerste afgestudeerde in Nederland van de post HBO leergang Digital Marketing waaraan de kerndocenten Egbert Jan van Bel (MEC) en Marco Derksen (IAB en Marketingfacts.nl) zijn verbonden. Susanne heeft een digital marketingplan geschreven over de introductie van een web 2.0 platform voor het Kenniscentrum Vrouwen.

Vele topdocenten uit de Nederlandse marketing- en online media wereld verlenen in 2008 hun medewerking aan deze nieuwe marketing opleiding. Hoofddocent Egbert Jan van Bel: "Er is veel vraag naar een opleiding die in een overzienbare tijd met veel diepgang door de materie gaat. Digital Marketing wordt dan ook belicht vanuit strategie, de interactieve marketing instrumenten en de uiteindelijke implementatie waarbij planning en business case een belangrijk onderdeel vormt. Daardoor is DIM een complete opleiding, die geheel bijschoolt op het gebied van digitale kanalen, internet, cross media en interactive marketing. De opleiding wordt afgerond met een interessante groepsopdracht voor NRC Handelsblad."

Er wordt een levendige alumni georganiseerd om de kennis up to date te houden. De eerste bijeenkomst is op 1 april over de nieuwste ontwikkelingen en gadgets van CRM en Digital Marketing technologieën.

De nieuwe opleiding start op 12 maart in Utrecht en op 20 maart in Amsterdam. Het is mogelijk op dinsdag 4 maart een proefcollege bij te wonen van 16.00 uur tot 18.30 uur aan de Hogeschool van Utrecht. Aanmelden en informatie aanvragen kan via info@beeckestijn.org