Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

3 gebouwen, 7 motieven, 1 verhaal
Recente architectuur van Jo Coenen & Co

Amsterdam, 6 februari - Op zaterdag 16 februari 2008 wordt de architectuurtentoonstelling 'Jo Coenen - 3 gebouwen, 7 motieven, 1 verhaal' in dee expozaal van de Centrale Bibliotheek geopend. Dit gebeurt vanaf 14.45 uur met o.a. een optreden van Combo Jazz Orchestra of the Concertgebouw, een gesprek tussen Jo Coenen en Geert Mak o.l.v. Max van Rooij en de overhandiging van het eerste exemplaar van het boek bij de tentoonstelling aan Carolien Gehrels, Wethouder Kunst en Cultuur van de gemeente Amsterdam. De opening vindt plaats in het Theater van 't Woord op de 7e etage. Aansluitend geeft Jo Coenen toelichting en rondleidingen door de OBA. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de OBA.

De architectuurtentoonstelling 'Jo Coenen - 3 gebouwen, 7 motieven, 1 verhaal', gaat in op de filosofie achter de architectuur van Jo Coenen. Op een eenvoudige en toegankelijke manier wordt aan de hand van drie gebouwen de filosofie zichtbaar gemaakt: de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), de Vesteda Toren in Eindhoven (VTE) en het Markt-Maas project in Maastricht (MMM). Deze gebouwen markeren 15 jaar werk van Jo Coenen, ze zijn in 2007 allemaal opgeleverd. Door parallellen en verschillen van deze drie bouwwerken te tonen worden de gedachten achter de individuele gebouwen zichtbaar gemaakt. De zeven motieven, die altijd van belang zijn in de architectuur, maar voor Jo Coenen in het bijzonder, zijn tevens de zeven hoofdstukken van de tentoonstelling: materiaal, constructie, silhouet, context, beweging, lichtvoering en fijne plekken.

De tentoonstelling is te zien van 16 februari t/m 20 april 2008. Het concept van de tentoonstelling is van Jo Coenen en Studio Kernland, Maastricht. De coördinatie is van Studio Kernland.

De tentoonstelling en de bijbehorende publicatie zijn tot stand gekomen dankzij: Openbare Bibliotheek Amsterdam, Gemeente Amsterdam afdeling Kunst en Cultuur en van Stokkum b.v. Natuursteen en de ontwikkelaars van het Oosterdokseiland: Bouwfonds MAB en Meyer Bergman.

////////////////////////////////// einde persbericht //////////////////////////////////

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht