Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - science center NEMO, 8 februari 2008

Computer terug in de tijd bij Bits & Co
Vernieuwde tentoonstelling in NEMO open vanaf de voorjaarsvakantie

In de voorjaarsvakantie, van 16 februari t/m 2 maart, kunnen bezoekers kennismaken met het vernieuwde Bits & Co, NEMO's tentoonstelling over ICT. Hier wordt de ontwikkeling van de computer zichtbaar via het thema computer graphics. Dat zijn beelden die met de computer worden gemaakt. Er is een aantal oude computers te zien dat je versteld laten staan. Waren ze echt zo groot en lomp? Eyecatcher is een grote IBM machine uit 1948, voor die tijd een innovatief apparaat. De beste prestatie van deze 60 jaar oude computer was worteltrekken. Zelfs de gemiddelde rekenmachine van tegenwoordig is een miljoen keer sneller dan deze computer.

Nog meer extra's
NEMO biedt tijdens de voorjaarsvakantie ook andere extra activiteiten zoals workshops, theatervoorstellingen en demonstraties. Alle extra's zijn gratis voor bezoekers van NEMO. Zo zijn er meerdere workshops zoals het Proef-Lab, het Test-Lab, het Elektro-Lab en het Haal-Maar-Uit-Elkaar-Lab. Daarnaast is er een theatervoorstelling vol wiebelige weetjes over evenwicht en balans. Een bezem die vanzelf blijft staan, een zwevende karaf en een paraplu die balanceert in een fles. Zijn het goocheltrucs?

Over science center NEMO
NEMO is het grootste science center van Nederland met vijf etages vol interactie op het gebied van wetenschap en technologie. Openingstijden voorjaarsvakantie (16 februari t/m 2 maart): maandag t/m zondag van 10.00-17.00 uur. Locatie: Oosterdok 2, 1011 VX Amsterdam (bovenop de IJ-tunnel op 10 minuten loopafstand van Amsterdam Centraal Station). Voor meer informatie: www.e-NEMO.nl.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht