Gemeente Deventer

Museum Deventer

Sfeervolle expositie in het Historisch Museum Deventer

Deventer maakt reclame 1870 -1970

16 februari t/m 14 september

Deventer Koekstad, Deventer boekenstad. Dit is bekend bij iedereen. Maar Deventer is ook een stad van fietsen, bedden, tapijten en sigaren.
De industriële productie van Deventer is verrassend veelzijdig en voor al die producten is reclame gemaakt.

De reclameuitingen uit de periode van 1870 tot 1970 zijn samengebracht. Deze sfeervolle expositie brengt u terug in de tijd. Van 16 februari tot en met 14 september 2008 is `Deventer maakt reclame 1870-1970' te zien in Historisch Museum Deventer.

De essentie van reclame
Aan de hand van de geschiedenis van reclamemateriaal wordt een beeld geschetst van de samenleving in Deventer van 1870 tot 1970. Door de ontwikkeling van huisnijverheid tot massaproductie blijkt reclame essentieel.

De verrassende reclame-uitingen van Deventer bedrijven zijn verzameld door René Berends en aangevuld met objecten uit de collectie van Historisch Museum Deventer.

Vele vormen van reclame komen aan bod zoals borden van email, catalogi, affiches, suikerzakjes, sigarenbandjes, advertenties, spelletjes en ook de in de jaren 60 zo fel begeerde speldjes.

H. Vredegoor, Philip van Praag, Piet Smeele en J.A. Dieperink zijn enkele van de grafische vormgevers waarvan werk wordt getoond, zij werkten voor Deventer bedrijven.

Publicatiedatum: 9-2-2008