Ingezonden persbericht


()

PERSBERICHT

Nieuwe bibliotheek Amsterdam bereikt mijlpaal van 1 miljoen bezoekers!

Zaterdag 16 februari, ruim zeven maanden na de opening op 7-7-7, bereikt de nieuwe Centrale Bibliotheek van Amsterdam al de mijlpaal van 1 miljoen bezoekers. Wethouder Carolien Gehrels zal rond 14.30 uur de 1.000.000ste bezoeker welkom heten.

Vanaf de eerste dag is de bibliotheek druk bezocht met rond de 5.000 bezoekers per dag. Factoren die, naast het grote mediabezit van de bibliotheek, aan het succes hebben bijgedragen zijn: -de ruime openingsuren: zeven dagen per week van 10.00 - 22.00 uur, -het plezierige verblijfsklimaat in het open en lichte gebouw van de hand van Jo Coenen, -het grote aanbod van 600 studieplekken met internetpc's en draadloos internet, -het restaurant met prachtig uitzicht over de stad op de zevende etage, -het Theater van 't Woord met een groot aanbod aan activiteiten, variërend van lezingen van auteurs, films, jeugdtheater, muziekvoorstellingen en debatten.

Inmiddels zijn meer dan 10.000 nieuwe leden ingeschreven waaronder veel studenten, houders van de Stadspas en ouders met kinderen.

Het gebouw wordt ook steeds beter bereikbaar. Sinds kort rijdt de 'stop and go' gedurende zeven dagen per week tot voor de deur. De inpandige fietsenstalling en de parkeergarage zijn dag en nacht geopend. In april opent naast de bibliotheek het Conservatorium haar deuren, wat ook weer een extra aantrekking op het eiland zal geven.

De OBA had voor het eerste jaar gerekend op 1,4 miljoen bezoekers, maar kan dat nu al bijstellen tot ruim 1,6 miljoen. Als het hele Oosterdokseiland rond 2011 in gebruik is genomen, wordt een aantal van 2 miljoen bezoekers per jaar verwacht.

///////////////////////////// einde persbericht /////////////////////////////

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht