Gemeente Lansingerland


In Leeuwenkuil voorlopig nog geen voetbalveld en skatebaan

In 2007 is de Leeuwenkuil in Bergschenhoek heringericht. Ook was het plan om er enkele speelvoorzieningen te plaatsen zoals een voetbalveld en een nieuwe skatebaan.

De gemeente wordt echter steeds groter. Er komen veel huizen bij, dus ook veel kinderen. Hierdoor heeft een aantal scholen te weinig ruimte. Om dit probleem op te lossen zullen er binnenkort in de Leeuwenkuil extra schoollokalen geplaatst worden. De lokalen staan er tijdelijk en zullen dus te zijner tijd ook weer verwijderd worden.

Dit betekent dat de geplande speelvoorzieningen (voetbalveld en nieuwe skatebaan) nu nog niet geplaatst kunnen worden. Ook zal de oude skatebaan op korte termijn verwijderd worden. Overigens is dat niet vanwege de plaatsing van de noodlokalen, maar omdat hij niet meer aan de wettelijk gestelde veiligheidseisen voldoet.

Voor veel jongeren zal dit een teleurstelling zijn, dat begrijpt de gemeente. Gelukkig kunnen we wel beloven dat in het Landscheidingspark een mooi skatepark gerealiseerd zal worden. Te zijner tijd zullen we daarover in Gemeentenieuws meer vertellen.

Gelukkig zijn er in de kern Bergschenhoek diverse andere leuk ingerichte speelterreinen en voetbalveldjes waar kinderen terecht kunnen totdat de speelvoorzieningen in de Leeuwenkuil geplaatst worden.

Overigens is het niet zo dat de geplande voorzieningen niet doorgaan. Van uitstel komt geen afstel!!

Zodra de noodlokalen verwijderd zijn, zullen de voorzieningen zo snel mogelijk geplaatst worden.

Wij hopen dat jongeren begrip hebben voor deze situatie!