Dienstenbond CNV

Nieuws

15 februari 2008

Gelijke kansen voor alle UWV'ers bij reorganisatie

Medewerkers van UWV krijgen allemaal dezelfde kans op een plek in de nieuw in te richten organisatie van UWV. Dat zijn CNV Dienstenbond en de uitkeringsinstantie met elkaar overeengekomen. De afspraken zijn vastgelegd in een principeakkoord over een vernieuwd sociaal plan.

Aanleiding voor de aanpassing is de reorganisatie die bij UWV voor de deur staat. De uitkeringsinstantie gaat over van een procesgerichte organisatie naar een klantgerichte organisatie. Dat zal ten koste gaan van arbeidsplaatsen. De bestaande spelregels in het sociaal plan zijn enkel gericht op het afvloeien van personeel en niet op de sociale gevolgen van een verandertraject.

,,De afspraken die CNV Dienstenbond wist te maken, bieden alle 16.000 medewerkers binnen UWV gelijke kansen op een plek binnen de nieuwe organisatie'', zegt CNV Dienstenbondbestuurder Debbie Ritsma. ,,Uniek is de afspraak dat medewerkers die daadwerkelijk gevolgen ondervinden van de veranderingen in hun functie, als eerste de mogelijkheid wordt geboden hun baan te behouden.''

CNV Dienstenbond is blij met de gemaakte afspraken. ,,Ze bieden medewerkers een uitzicht in een onzekere tijd en waarborgen de rechten van medewerkers'', zegt Ritsma. ,,Daarnaast wordt op een nette en objectieve manier de nieuwe organisatie opgebouwd met de mensen die UWV vormen.''Leden van CNV Dienstenbond moeten nog wel akkoord gaan met de gemaakte afspraken.