Dienstenbond CNV

Nieuws

15 februari 2008

Pilot RIO Wegenwacht niet van start per 1/3/'08


Bij de Wegenwacht zou een pilot gestart worden waar, in het kader van Roosters In Overleg (RIO), een groot aantal Wegenwachten aan zou deelnemen. De Wegenwachten hebben echter inmiddels te horen gekregen dat de geplande pilot om RIO te testen niet op 1 maart a.s. zal starten.

Inmiddels zijn er veel reacties binnengekomen op de oproep om punten aan te leveren voor de komende cao-onderhandelingen. Mocht u nog punten hebben waarvan u graag zou zien dat CNV Dienstenbond ze inbrengt in de cao-onderhandelingen, dan vernemen wij die graag van u vóór maandag 3 maart a.s..

Geen start pilot RIO per 1 maart 2008
In de afgelopen maanden heeft er veelvuldig overleg plaats gevonden met uw werkgever over een andere manier van roosteren. Hierbij is het uitgangspunt van de vakorganisaties altijd geweest, dat er sprake moet zijn van een win-win situatie. In de afgelopen periode hebben wij van de leden heel veel reacties gehad over de mogelijke financiële- en roosterconsequenties, waaruit blijkt dat de win-win situatie nog niet gerealiseerd is.

Op basis van de door de leden aangeleverde informatie, hebben wij geconcludeerd dat het systeem niet de gewenste uitkomsten biedt en dat betekent dat er nog meer en zorgvuldig overleg moet zijn, voordat er een pilot kan worden gestart.

Wij zijn van mening dat een pilot alleen kan starten als er voldoende inzicht is verkregen in de gevolgen van de gemaakte en de nog te maken afspraken.
Daarnaast dienen de roostersystemen naar behoren te functioneren. Op dit moment zijn er, ons inziens, nog te veel vraagtekens en daarom is invoering van een pilot op dit moment nog onverantwoord.

Hoe nu verder?
Op korte termijn zal er met uw werkgever nader overleg plaatsvinden hoe het RIO-proces verder vorm gegeven kan worden en de daarbij behorende tijdsplanning.
Vakorganisaties blijven met de werkgever in overleg om de beoogde win-win situatie te bereiken. Uiteraard houden wij u op de hoote van de verdere ontwikkelingen die plaats vinden in de komende periode.

Wij willen de leden bij deze bedanken voor alle op- en aanmerkingen tijdens het RIO-proces tot nu toe, wij stellen het op prijs als u dit de komende periode blijft doen.

Lunch- en koffiepauzes Wegenwacht
Naast het RIO-proces hebben we ook aandacht gevraagd voor de recentelijk gewijzigde aansturing omtrent de lunch- en de koffiepauzes. Uw werkgever is van mening dat dit niet als onderwerp van RIO dient te worden beschouwd en wenst dit alleen te bespreken met de medezeggenschap (OC/OPS). Vakorganisaties delen deze mening niet en blijven dit onderwerp daar waar mogelijk op de agenda zetten.

Lid werft lid actie
Dankzij uw steun kan CNV Dienstenbond sterk opkomen voor uw belangen; zoals wij dat onder andere doen bij discussies zoals RIO, bij reorganisaties, individuele kwesties en cao-onderhandelingen. Hierbij geldt: Hoe meer leden, hoe sterker wij staan. Overtuig dan ook uw collega's van de noodzaak van het lidmaatschap (z.o.z.).

Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben, kunt u contact opnemen met uw vakbondsbestuurder Harrie de Vaan. U kunt hem bereiken op telefoonnummer 010-2651111 of per email op het adres h.devaan@remove-this.cnvdibo.nl.

Lid-werft-lidactie: Altijd Prijs!

In de eerste helft van 2008 voeren we een speciale lid-werft-lid actie met mooie prijzen! De opzet is eenvoudig. Naast de gebruikelijke waardebon van 10 euro ontvangt u bij het aanbrengen van elk nieuw lid een waardepunt. Met 3 waardepunten kunt u al een fraai cadeau winnen. Maar voor het werven van 5 of 10 leden kunt u kiezen uit nog mooiere cadeaus. Ga voor de actie naar onze website: cnvdienstenbond.nl Let op: het nieuwe lid moet wel werkzaam zijn in onze sectoren en vallen onder CNV Dienstenbond
Doe mee voor een sterkere bond en een mooie prijs!