BedrijfsautoRAI

Scania participeert in de zuinigste rijder

(2/15/2008)
Op 14 februari jl. is het officiële startschot gegeven voor de competitie âDe Zuinigste Chauffeur van Nederland 2008â. Dit vormt een onderdeel van de campagne âHet Nieuwe Rijdenâ, een initiatief van de ministeries van Verkeer en Waterstaat en VROM, dat wordt uitgevoerd door SenterNovem.
In drie categorieën, personenautoâs, vrachtautoâs en teams, zullen deelnemers strijden om een zo laag mogelijk verbruik. Op 28 juni vindt voor alle categorieën de grote finale plaats op een circuit in Lelystad en na een rit op de openbare weg wordt gefinisht op circuit in Zandvoort.

Om 09.30 uur is in het La Place restaurant boven de A4 de wedstrijd officieel geopend door Froukje de Both. Onder de genodigden bevonden zich o.a. Mike Sharrock (Country Director BP Nederland), Peter de Wit (Country Chair Shell Nederland) en Chris Bruijnes (directeur Milieu Centraal). Tom Coronel heeft met Froukje de Both de eerste personenauto volgetankt en Tom Coronel heeft de competitie als eerste deelnemer officieel gestart.

Voor de categorie vrachtwagens was de winnaar van De Zuinigste Vrachtwagenchauffeur 2007, Hans Brouwer, aanwezig. Hij heeft de symbolische start van de categorie vrachtwagens voor zijn rekening genomen in een Scania trekker/opleggercombinatie die ook tijdens de halve finale en de finale zal worden ingezet. Aangezien veiligheid, rendement en milieu voor Scania belangrijke productkenmerken zijn, is zij benaderd om in dit project te participeren. Scania is inmiddels al ca. 30 jaar actief met Scania Drivers Training. Deze speciale ééndaagse training heeft tot doel vrachtautochauffeurs bewust te maken van de invloed die zij kunnen uitoefenen op de prestaties van de truck op het gebied van veiligheid en brandstofverbruik. Het directe resultaat is een mindere belasting van het milieu en aanzienlijke kostenbesparingen voor de transporteur.

The European Road Transport Show 2007