Politie Friesland

Politieberichten van zaterdag 16 februari

Fryslân, 16-02-2008 o Politieberichten van vrijdag 15 februari 07.00 uur t/m zaterdag 16 februari 11.00 uur

Wolvega: aanrijding onder invloed
De politie heeft vrijdagochtend een eenzijdige aanrijding afgehandeld op de Hoofdweg. Een 41-jarige automobilist uit Heerenveen reed over de Hoofdweg in de richting van Oldeholtpade. Daar reed jij aan de linkerkant van de weg tegen een lantaarnpaal. Door omstanders werden de politie en de brandweer gealarmeerd. De man bleek echter op eigen kracht uit zijn auto te kunnen komen. Omdat vermoed werd dat hij gedronken had moest de man op het politiebureau een ademanalyse ondergaan. Gezien het resultaat van 395 ug/l werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt en kreeg hij een rijverbod van drie uur opgelegd.

Leeuwarden: inbraak woning
De politie onderzoekt de inbraak in een woning aan de Mussenstraat. De inbraak is gepleegd in de nacht van donderdag op vrijdag. Men kwam binnen door een deur te forceren. Terwijl de bewoners lagen te slapen werden o.a. een televisie, computer en racefiets gestolen. Aangifte is gedaan door een 43-jarige inwoner van Leeuwarden.

Drachten: licht letsel fietsster
De politie heeft vrijdagmorgen assistentie verleend bij een ongeval op de Gauke Boelensstraat. Een 39-jarige fietsster uit Drachten was daar in botsing gekomen met een auto. De bestuurder daarvan, een 59-jarige plaatsgenoot, had de fietsster door de laagstaande zon over het hoofd gezien. De vrouw liep bij de botsing letsel aan haar knie op, waarvoor ze ter plaatse door ambulancepersoneel werd behandeld. Haar kleine dochter (leeftijd onbekend), die bij haar moeder op de fiets zat, bleef ongedeerd.

Leeuwarden: diefstal imperials
De politie onderzoekt de diefstal van vier imperials vanaf een bedrijfsterrein aan de Pallasweg. De imperials werden in de nacht van donderdag op vrijdag weggenomen vanaf een dak van een container die op het terrein staat. Men kwam het terrein op door een omheining te vernielen. Van de diefstal werd aangifte gedaan door een inwoner (leeftijd onbekend) van Leeuwarden.

Drachten: woninginbraak en autodiefstal
De politie onderzoekt de inbraak in een woning aan de Hunze. In de nacht van donderdag op vrijdag werd van deze woning een deur opengebroken. Vervolgens werd een set autosleutels meegenomen, met behulp waarvan de auto van de bewoner werd ontvreemd. Het betrof een grijze BMW 318 cabriolet met het kenteken 61-NK-JD. De 47-jarige eigenaar deed aangifte.

Heerenveen: twee hennepkwekerijen ontmanteld
De politie heeft vrijdag in twee woningen een hennepkwekerij aangetroffen. Er werd een onderzoek ingesteld naar aanleiding van anonieme tips. Op de Zijlroede werden 270 planten aangetroffen op de eerste etage en de zolder. In de woning werd een 46-jarige inwoonster van Heerenveen aangehouden. Zij werd voor verhoor naar het politiebureau overgebracht. Na het opmaken van proces-verbaal werd ze weer in vrijheid gesteld. Alle planten en apparatuur werd in beslag genomen en vernietigd. Op de Kwartelstraat werden in een woning een 32-jarige inwoner van Heerenveen en een 40-jarige Leeuwarder aangehouden. Daar werden twee vuilniszakken met gedroogde henneptoppen aangetroffen. De drie verdachten werden voor verhoor naar het politiebureau meegenomen en na verhoor heengezonden.

Terwispel: getuigen ongeval gezocht
De politie is op zoek naar getuigen van een eenzijdig ongeval, dat woensdag omstreeks 21.30 uur op de A7 ter hoogte van
Terwispel/Luxwoude. Passanten meldden bij de politie dat er een auto in de berm op de kop lag. Toen de politie ter plaatse kwam werden wel de auto maar geen inzittenden aangetroffen. Er is vervolgens een uitgebreide zoekactie gehouden, waarbij ook een speurhond is ingezet, maar daarbij werd niemand aangetroffen. De eigenaar van de auto, een 35-jarige inwoner van Beetsterzwaag, deed de volgende dag aangifte van diefstal van zijn auto. De politie wil graag in contact komen met getuigen van het ongeval met de auto Het betrof een zwarte VW Golf van het bouwjaar 1992, die op woensdag 13 februari jl. omstreeks 21.30 uur op de A7 van de weg raakte en daarbij over de kop is geslagen. Eventuele getuigen kunnen via 0900 8844 contact met de politie opnemen.

Leeuwarden: fietsster in botsing met auto
De politie heeft vrijdagmiddag assistentie verleend bij de afhandeling van een ongeval op de Idzerdastins. Een 49-jarige fietsster uit Leeuwarden was daar frontaal in botsing gekomen met een personenauto. De botsing vond plaats toen de bestuurder van deze auto, een 59-jarige inwoner van Cornjum, een stilstaande auto inhaalde. De fietsster werd voor onderzoek per ambulance naar het MCL vervoerd.

Drogeham: kop/staart botsing
De politie heeft vrijdagmiddag hulp verleend bij een aanrijding op de Landyk. Een 71-jarige automobilist uit Westergeest werd daar van achter aangereden toen hii een inrit wilde inrijden. De bestuurder van deze achteropkomende auto, een 51-jarige inwoner van Twijzelerheide, kon een aanrijding niet meer voorkomen. Een passagier (geen gegevens bekend) in de auto van de automobilist uit Westergeest, raakte daarbij gewond en werd ter observatie per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten overgebracht. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Oudemirdum: bedrijfsongeval
De politie heeft vrijdagmiddag assistentie verleend bij een bedrijfsongeval op een boerderij aan de Jan Schotanuswei. Een 44-jarige inwoner van Makkum was daar op het werk aan een dak van een stal. In een moment van onoplettendheid stapte hij op een plastic lichtplaat, waar hij vervolgens doorheen zakte. Hij maakte daarop een val van zeven meter, waarbij hij letsel aan waarschijnlijk benen en heup opliep. Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Drachten: aanhoudingbezit harddrugs
De politie heeft vrijdagavond twee 20-jarige inwoners en een 19-jarige inwoner van Kollum aangehouden wegens het bezit van harddrugs. Een politieman in burger op de fiets zag in het voorbijrijden dat één van de inzittenden van een auto harddrugs gebruikte. Hij hield de drie inzittenden van de auto aan en riep de hulp van collegas in. De drie verdachten bleken in het bezit te zijn van in totaal ruim 16 gram speed. Ze werden voor verhoor naar het politiebureau overgebracht.

Leeuwarden: alcoholcontrole
De politie heeft van vrijdag 21.00 uur tot zaterdag 04.00 uur op diverse locaties in Leeuwarden alcoholcontroles gehouden. In totaal 9 automobilisten bleken te veel te hebben gedronken. Daaronder twee beginnende bestuurders die respectievelijk 205 en 340 ug/l bliezen. De hoogst gemeten waarde was 510 ug/l. Tegen alle bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt.