Politie Groningen

Zaterdag 16 februari 2008

Provincie Groningen, 16-02-2008

Groningen: rijbewijzen ingenomen bij wegwerkzaamheden

Bij een snelheidscontrole op de Roderwolderdijk heeft de politie vrijdag de rijbewijzen ingenomen van drie automobilisten. De drie bestuurders uit Roden (50), Opende (35) en Blijham (56) reden allen met snelheden van meer dan 80 km/u langs wegwerkzaamheden. Vanwege deze werkzaamheden is de weg versmald en geldt er een snelheidslimiet van 30 km/u. De politie controleerde op de Roderwolderdijk vanwege de gevaarlijke situaties voor wegwerkers en passerende fietsers.

Groningen: tieners op strooptocht

De politie heeft vrijdagmiddag op de Grote Markt twee meisjes van 13 en 15 jaar aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een beveiligingsmedewerker vond dat de twee zich verdacht gedroegen. Bovendien zag hij dat een van de tieners een paar schoenen ontdeed van een beveiligingslabel. Hierop waarschuwde hij de politie. De jonge dames werden door agenten op straat aangesproken. Nadat enkele tassen werden gecontroleerd, bleek dat de tieners op strooptocht waren geweest bij diverse winkels in het centrum van Groningen. De politie maakt proces-verbaal op. De meisjes werden door de ouders van het politiebureau gehaald.

Groningen: ruzie na verkeersgedrag

De politie doet onderzoek naar een ruzie op een parkeerterrein van een bouwmarkt aan de Protonstraat in Groningen. De meldkamer kreeg vrijdagavond een melding dat enkele mannen aan het vechten waren. Bij aankomst bleek dat twee mannen uit Groningen (43) en Den Horn (52) werden geslagen en getrapt door een onbekende man. Deze man was er inmiddels in zijn auto vandoor gegaan. De oorzaak van de ruzie was het gedrag in het verkeer. De twee slachtoffers doen aangifte bij de politie.

Groningen: pepperspray nodig voor lastige man

Een 21-jarige inwoner van Groningen moest zaterdagmorgen in de Gelkingestraat met pepperspray onder controle worden gebracht. De man wilde persé een discotheek in, maar werd vanwege het tijdstip niet meer binnen gelaten. Hier was hij het niet mee eens en bedreigde de portiers in woord en gebaar. Ook het advies van enkele agenten om te vertrekken vond de Stadjer maar niks. Ook tegen hen begon de verdacht zich vervelend te gedragen. Daarop werd de man aangehouden. Omdat hij zich bleef verzetten, werd pepperspray gebruikt. De Stadjer is overgebracht naar het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: Stadjer beledigt agenten

De politie heeft vrijdagnacht op de Grote Markt een 34-jarige inwoner van Groningen aangehouden voor het beledigen van agenten. Toen agenten langs de Stadjer liepen, werden diverse opmerkingen naar de agenten geslingerd. De Stadjer werd aangesproken op zijn gedrag, maar dit was voor hem de reden om er een schepje bovenop te doen. Bovendien probeerde hij bij de aanhouding de agenten te verwonden. Hij is geboeid overgebracht naar het politiebureau en moest in een cel overnachten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: vrouw van tas beroofd

Een 40-jarige inwoonster van Paterswolde is vrijdagavond op het Sontplein van haar tas beroofd. De vrouw was bij een bouwmarkt geweest en stapte opzij om ruimte te maken voor een langslopende man. Deze onbekende man rukte vervolgens een tas van de schouder van de vrouw. Hij ging er daarna rennend vandoor. De vrouw rende er achteraan, maar verloor de verdachte uit het oog. Toen ze vlak daarna een auto hoorde starten, zag ze dat haar belager in die auto zat. Ze rende naar de auto en opende het zijportier. De man gaf gas en duwde haar uit het voertuig. De blanke man van 40 a 45 jaar wist in de donkerkleurige auto te ontkomen. De politie onderzoekt het incident.

Veendam: ruiten ingegooid

Een 47-jarige inwoner van Veendam heeft vrijdagmorgen aangifte gedaan van vernieling. In de nacht daarvoor was een ruit van zijn woning aan de Adriaan Geertsplein ingegooid. Ook werden twee ruiten van een auto vernield. De politie doet onderzoek.

Veendam: koper gestolen

Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag bij een bedrijf aan de Zwaaikom in Veendam diverse koperen onderdelen gestolen. Een 53-jarige medewerker van het bedrijf zag s morgens dat het toegangshek was vernield. In het pand constateerde hij dat een hoeveelheid koper weg was genomen. De verdachten hebben waarschijnlijk een bedrijfsauto en/of aanhangwagen nodig gehad om de goederen mee te nemen. De politie heeft aangifte opgenomen en is met een onderzoek gestart.

Appingedam: gordelcontrole

De politie heeft vrijdagmorgen in de omgeving van Appingedam autobestuurders en inzittenden gecontroleerd op het gebruik van veiligheidsgordels. In totaal werden 210 voertuigen gecontroleerd. Alle gecontroleerde personen droegen de gordel.

Warfhuizen: gewonde bij eenzijdig ongeval

Bij een eenzijdig ongeval op de Roodehaansterweg bij Warfhuizen, is vrijdagmorgen een 38-jarige automobiliste uit Ulrum gewond geraakt. De vrouw raakte vermoedelijk door een combinatie van een laag hangende zon en gladheid een boom die langs de weg stond. Daardoor verloor ze de macht over het stuur en kwam in een naastgelegen sloot tot stilstand. De Ulrumse is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Een kind dat bij haar in de auto zat (leeftijd onbekend) kwam er met de schrik vanaf. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Sappemeer: rijbewijs ingenomen

De politie heeft vrijdagavond op de Vosholen in Sappemeer het rijbewijs ingenomen van een 28-jarige automobilist uit Muntendam. De man reed met 108 km/u over de genoemde weg, terwijl 50 km/u is toegestaan. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oude Pekela: man aangehouden na vernielingen

De politie heeft vrijdagavond een 30-jarige inwoner van Oude Pekela aangehouden voor het plegen van vernielingen in de Appelhof in zijn woonplaats. Een omwonende hoorde lawaai en zag dat iemand tegen schuttingen trapte. De politie kwam dankzij een goede omschrijving snel achter de identiteit van de man. Toen agenten bij de man voor de deur stonden, probeerde de verdachte een van de dienders aan te vallen. Hij werd met pepperspray onder controle gebracht en is overgebracht naar het politiebureau. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winschoten: aanhoudingen na doorrijding

De politie heeft vrijdagnacht in de omgeving van de Burgemeester HJ Wicherstraat in Winschoten een man (23) uit Muntendam en vrouw (18) uit Winschoten aangehouden. Agenten hadden een auto in de Burgemeester Schonfeldsingel een stopteken gegeven, maar de bestuurder ging er vandoor. In de Burgemeester HJ Wicherstraat probeerden de drie personen in de auto rennend weg te komen. Dit lukte een van hen. De andere twee werden aangehouden. In de auto werden diverse goederen, waaronder metalen, aangetroffen die hoogstwaarschijnlijk van diefstal afkomstig zijn. De politie heeft de twee verdachten ingesloten en doet onderzoek naar de man die wist te ontkomen.

Delfzijl: hond dood na aanrijding

Bij een aanrijding op de Tichelwerk in Delfzijl tussen een 17-jarige scooterbestuurder uit Delfzijl en twee honden, is een van de honden overleden. De andere hond raakte gewond. De loslopende honden renden plotseling de weg over toen de bestuurder aan kwam rijden. Hij kon de honden niet meer ontwijken. Hijzelf raakte lichtgewond. De politie maakt een registratie.

Provincie Groningen: bestuurders onder invloed

De politie heeft vrijdagavond en nacht diverse bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed. De meest in het oog springende overtredingen:

Leek Op de Waezenburglaan werd vrijdagnacht een 50-jarige automobilist uit Leek gecontroleerd. Hij had ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed.

Musselkanaal Een 41-jarige automobilist uit Musselkanaal is vrijdagnacht haar rijbewijs kwijtgeraakt. Ze werd binnen een jaar voor de tweede keer betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Er zat
1,0 promille alcohol in haar bloed. Ook bleek haar voertuig niet te zijn verzekerd.

Wildervank Dat rijden onder invloed het rijgedrag aantast, bewees vrijdagnacht een 25-jarige automobilist uit Groningen. Hij raakte op de Kielsterachterweg bij Widlervank de macht over het stuur kwijt en belandde met zijn auto in een naastgelegen sloot. Hij ontkende te hebben gedronken. Uit de blaastest bleek het tegendeel. Hij had ruim
1,0 promille alcohol in zijn bloed. De beginnend bestuurder is voorlopig zijn roze kaartje kwijt.

Hoogezand Een 35-jarige automobilist uit Hoogezand werd vrijdagavond op de Erasmusweg gecontroleerd. Hij had gedronken en bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij was voor beide feiten eerder al aangehouden geweest. Nu had hij 1,9 promille alcohol in zijn bloed. Zijn voertuig is in beslag genomen.

Groningen - Een 19-jarige bromfietser uit Groningen heeft vrijdagnacht een slechte beurt gemaakt bij de omwonenden van het Meidoornpad. De jongeman werd gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. Hij vond het maar onzin dat agenten zich hier mee bezig hielden. Toen de dienders de man met wat meer dwang toespraken en hem vasthielden, begon de Stadjer te schreeuwen als een klein kind. Hij bleek ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed te hebben.