Politie Zeeland


---


O-298-2008 Openlijke geweldpleging, Goes
In de Stationshal van het Goese station kreeg een 15-jarige inwoner van Krabbendijke vrijdag omstreeks 21.15 uur een kopstoot, waarbij hij een gebroken neus opliep.
De 15-jarige schopte per ongeluk een flessendop tegen de schoen van een onbekende manspersoon. Hij kreeg een kopstoot en bij de HAP bleek hierdoor zijn neus gebroken te zijn. De 15-jarige heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Zaterdag tussen 02.50 en 03.15 uur werden twee Goesenaren van 31 en 34 jaar in hun woonplaats aangehouden.
De twee waren een horecabedrijf op de Oude Vismarkt binnengelopen met een zelf meegebrachte fles alcohlische drank. Nadat een medewerker hen had verteld dat dit niet was toegestaan en zij de zaak moesten verlaten, kreeg hij van de 34-jarige man verschillende keren een vuistslag in het gezicht terwijl de 31-jarige hem probeerde te kalmeren. Daarna liepen beide mannen weg om een later door de inmiddels gewaarschuwde politie aangehouden te worden.

W-299-2008 Man valt op de openbare weg in slaap, Vlissingen
De politie in Vlissingen heeft zaterdag om 01.10 uur een 22-jarige Vlissingse fietser aangehouden die op de Troelstraweg lag te slapen.
De fietser die teveel had gedronken, is vermoedelijk tegen een geparkeerde auto gereden, hij liep hierbij wat schaafwonden op. Hierna viel hij van zijn fiets, waarna hij op straat in slaap is gevallen. De Vlissinger is aangehouden wegens openbare dronkenschap. De eventuele schade aan de personenauto wordt nog onderzocht.

W-300-2008 Openlijke geweldpleging in Middelburg
De politie in Middelburg hield vrijdag om 20.50 uur in de Zusterstraat een 24-jarige Middelburger aan.
Deze man zorgde in zijn woning in de Zusterstraat met muziek voor geluidsoverlast. Na klachten hierover, trapte hij bij een van zijn buren een ruit kapot en verschafte zich toegang tot de woning waar vier personen aanwezig waren. Hij deelde enkele klappen uit en sloeg een 27-jarige Middelburger op zijn neus. Een 22-jarige vrouw werd met gebaren bedreigd. De man is overgebracht naar Torentijd.

Op de Schroeweg werden zaterdag om 04.30 uur door de politie twee Middelburgers van 17 en 18 jaar aangehouden voor het mishandelen van een 28-jarige plaatsgenoot.
De 28-jarige was op Plein 1940 van zijn fiets gevallen en werd door de twee uitgelachen. Er ontstond een woordenwisseling en de 28-jarige fietser kreeg een vuistslag. Nadat iedereen in dezelfde richting verder ging kwam het op de hoek van de Vlissingsestraat / Beenhouwerssingel tot een vechtpartij waarbij de 28-jarige weer verschillende keren geslagen en geschopt werd. Tijdens deze vechtpartij sneuvelde de ruit van een woning in de Vlissingsestraat. Tot slot werd ook nog gevochten op de Schroebrug waar de inmiddels gewaarschuwde politie de 17- en 18-jarige aanhield. De 28-jarige man liep o.a. een hoofdwond en een gekneusde pols op. Hij is per ambulance voor behandeling naar het ziekenhuis in Vlissingen gebracht. De politie heeft de zaak nog verder in onderzoek.