Politie Zuid-Holland-Zuid

16/02 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 16-02-2008 o Persberichten district I

RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS
DORDRECHT De politie heeft op vrijdagmiddag 15 februari een 40-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden op de Laan der Verenigde Naties. Surveillerende agenten zagen hoe de automobilist een andere weggebruiker afsneed. De politie besloot daarop de bestuurder te controleren. Hij bleek helemaal niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en kon zich niet identificeren. Hierop moest hij mee naar het bureau waar hij na vaststellen van de identiteit weer weg mocht met een bekeuring voor rijden zonder rijbewijs. DORDRECHT - Een 28-jarige man uit Dordrecht is vrijdagmiddag 15 februari eveneens bekeurd voor rijden zonder rijbewijs. De automobilist werd bij een verkeerscontrole op de Krispijnseweg gecontroleerd door de politie. Hij bleek geen rijbewijs te hebben en kon zich niet identificeren. Daarop moest hij mee naar het politiebureau waar hij na vaststellen van de identiteit weer weg mocht met een bekeuring voor rijden zonder rijbewijs.

KNAPEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT Twee jongens van 16 en 17 jaar uit respectievelijk Zwijndrecht en Oud Alblas zijn vrijdagavond 15 februari door de politie aangehouden in de Prinsenstraat. Surveillerende agenten gingen op de melding af dat de personen dusdanig onder invloed van alcohol zouden zijn dat het met een van hen niet goed zou gaan. De dienders namen poolshoogte en constateerden dat, dat niet het geval was. De knapen waren duidelijk dronken, de 17-jarige gedroeg zich daarbij niet netjes tegenover de politie. De agenten hielden de knapen aan toen bleek dat ze in verband konden worden gebracht met het spuiten van graffiti op etalageruiten in de Suikerstraat. Een getuige had dit aan de politie gemeld en de opgegeven signalementen kwamen overeen met die van de twee jongens. Ze hadden een spuitbus bij zich en bekenden het graffitispuiten op het politiebureau. Ook werd door de politie een buitenspiegel van een auto in een plastic tas aangetroffen. De knapen weten zich niet meer te herinneren hoe ze daar aan zijn gekomen. Mogelijk hebben ze iemands auto vernield in de binnenstad van Dordrecht. Het gaat om de buitenspiegel van een grijze Citroën Berlingo. De verdachten zijn ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

VERDACHT VAN INBRAAK
DORDRECHT De politie heeft op zaterdagmorgen 16 februari een 37-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden in de Slangenburg. De verdachte had daar een deur geforceerd en was een schuur binnengegaan waar hij een radio, fiets en fitnessbankje wilde meenemen. Hij werd betrapt door een agent die hem aanhield en insloot.

AANRIJDING
DORDRECHT Op de Merwedestraat heeft vrijdagavond 15 februari een aanrijding plaatsgehad tussen twee personenautos. Een 38-jarige man uit Dordrecht reed op de Merwedestraat komend uit de richting Oranjelaan. Hij wilde ter hoogte van een supermarkt oversteken om het parkeerterrein op te rijden. Op dat moment kwam uit tegenovergestelde richting een 33-jarige man uit Dordrecht in de auto rijden. Een botsing ontstond toen de ene auto overstak terwijl de andere automobilist dacht dat de bestuurder wachtte. De 38-jarige man werd met een fikse hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. De andere bestuurder kwam met de schrik vrij.

KITESURFERS OP DE BON
DORDRECHT Op vrijdagmiddag 15 februari zijn in een natuurgebied in de Sliedrechtse Biesbosch twee kitesurfers betrapt. Zij waren de polder Kort en Lang Ambacht binnengevaren om daar hun hobby uit te voeren. Dit ging ten koste van een kleine 1000 vogels die in paniek wegvlogen. De twee konden door collegas van het KLPD worden staandegehouden. De kitesurfers kregen bekeuringen voor negeren invaarverbod, niet tonen registratiebewijs en het verontrusten van beschermde dieren.