Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Oosterhout 16/02

OOSTERHOUT NB, 16 februari 2008

Automobilist gewond na eenzijdig ongeval

OOSTERHOUT: Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Rijksweg A59 ter hoogte van de afslag Made is vrijdagavond een 48-jarige inwoner van Elshout gewond geraakt. De automobilist reed rond 23:00 uur over de Rijksweg A59, komende uit de richting van Terheijden en gaande in de richting van Oosterhout. Hij raakte door nog onbekende oorzaak de macht over stuur van zijn auto kwijt en botste tegen een vangrail, ging hier vervolgens over heen en kwam met zijn auto tot stilstand tegen het viaduct. De brandweer moest er aan te pas komen om hem uit zijn voertuig te bevrijden. Een GGD arts heeft een bloedmonster afgenomen om te controleren of er alcohol in het spel is geweest. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en heeft vermoedelijk aan het ongeval slechts lichte verwondingen overgehouden.

Politie houdt controle in kader Donkere Dagen Offensief

DONGEN: De politie heeft vrijdagavond in het kader van het Donkere Dagen Offensief een controle uitgevoerd op de Procureurweg in Dongen. Agenten schreven bekeuringen uit voor het niet dragen van de autogordel (3), defecte of onjuiste verlichting voeren (3) en overschrijding van de maximum snelheid (12).

Over Donkere Dagen Offensief

Het politiekorps Midden en West Brabant wil een halt toeroepen aan de traditionele stijging van een aantal delicten in de periode oktober t/m maart. Daarom is het korps maandag 15 oktober gestart met een zogeheten Donkere Dagen Offensief waarbij woning, bedrijf-, en auto-inbraken en straatroven/overvallen stevig worden aangepakt. Dat gebeurt zowel door preventieve projecten als repressief optreden. Het Donkere Dagen Offensief loopt tot eind maart 2008. Een van de projecten is het organiseren van verkeerscontroles en zogenaamde stopchekcs in wijken waar veel inbraken plaats vinden.

Politie houdt stapper aan voor niet voldoen aan bevel

OOSTERHOUT: In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie aan de Klappeijstraat een 24-jarige inwoner van Oosterhout aangehouden. De man gedroeg zich erg vervelend nabij een horecagelegenheid, omdat een vriend van hem de toegang tot het café werd geweigerd. Nadat hij door agenten hem aanspraken op zijn gedrag, werd hij erg recalcitrant. Hierop gaf een agent hem het bevel om het centrum te verlaten, waaraan hij niet voldeed.

Automobilist ramt auto en hekwerk

WERKENDAM: Vrijdagavond heeft de politie aan de Vissersijk een 30-jarige man aangehouden. Rond 21:00 uur was de Werkendammer met zijn auto op de Vissersdijk betrokken bij een verkeersongeval, waarbij hij een geparkeerde auto en een tuinhek ramde. De politie vermoedt dat de automobilist onder invloed was van alcohol. Een GGD arts heeft een bloedmonster afgenomen om te achterhalen of er alcohol in het spel is geweest. Een ademanalyse was gezien de aard van zijn verwondingen aan zijn gezicht niet mogelijk.

Tweetal aangehouden na aanbrengen graffiti

WAALWIJK: Aan de Meester van Coothstraat heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 20-jarige inwoner van Sprank-Capelle en een 20-jarige inwoner van Kaatsheuvel aangehouden. Het tweetal werd door een beveiligingsbeambte in het centrum betrapt op het aanbrengen van graffiti tag op een TNT-brievenbus. Na verhoor is het tweetal heengezonden met een proces-verbaal op zak.

Auteur: Henk Snepvangers