Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Tilburg 16/02

TILBURG, 16 februari 2008

Drie verdachten aangehouden na ontdekken hennepkwekerij

TILBURG: Vrijdagavond heeft de politie in een woning aan de Veestraat twee mannen van 22 en 25 jaar uit Tilburg aangehouden. Rond 17:30 uur kreeg de politie een melding dat op het adres hennepplanten werden getopt. Toen agenten polshoogte gingen nemen troffen zij het tweetal aan in de woning. Op de bovenverdieping werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met ruim 100 oogstrijpe hennepplanten. Later op de avond meldde zich op het politiebureau de 24-jarige hoofdbewoner van het pand. Ook hij is aangehouden en in verzekering gesteld. De hennep en kweekapparatuur zijn in beslag genomen.

Tilburger met gestolen auto aangehouden

TILBURG: Vrijdagavond heeft de politie aan de Gouderakstraat een 19-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. Rond 20:00 uur kreeg de Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg een melding dat er in de omgeving van winkelcentrum Heyhoef een automobilist met vreemd rijgedrag rondreed. Bij het natrekken van het kenteken bleek deze auto op 8 februari bij een woninginbraak in Berkel-Enschot ontvreemd te zijn. De politie ging vervolgens met meerdere eenheden op zoek naar de auto en trof het voertuig aan op de Groenlostraat met achter het stuur de 19-jarige Tilburger. Bij het zien van de politie ging hij er te voet vandoor in de richting van het Huibevenpark, waar hij kon worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. Bij een doorzoeking in zijn woning werden goederen aangetroffen die mogelijk afkomstig zijn van meerdere woninginbraken. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie neemt rijbewijs in van dronken automobilist

TILBURG: Aan het Wilhelminapark heeft de politie zaterdagmorgen een 39-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man met zijn auto rijden over het Wilhelminapark. De auto had een lekke voorband. Op de kruising bleef de automobilist stilstaan, waardoor agenten hem konden aanspreken. De Tilburger stond hen met dubbele tong te woord en een alcohol walm kwam de agenten tegemoet. Op het bureau blies hij een score van 910 ug/l. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd. Na verhoor is hij met een rijverbod van 11 uur heengezonden.

Politie houdt man aan na opsteken middelvinger

TILBURG: Aan de Spoorlaan heeft de politie vrijdagavond een 20-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De man fietste rond 22:15 uur twee surveillerende agenten tegemoet. Bij het passeren stak de Tilburger zonder enige aanleiding zijn middelvinger op. Dat kwam hem te staan op een ritje naar het bureau, waar hij een bekeuring kreeg voor belediging. Hij wenste geen verklaring af te leggen voor zijn gedrag. In de loop van de avond is hij heengezonden.

Politie houdt verdachte van graffiti tags aan

TILBURG: Op de Heuvelstraat heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 19-jarige inwoner van Tilburg aangehouden voor het aanbrengen van graffiti. Rond 01:00 uur zagen medewerkers van het Tilburgse cameratoezicht dat de Tilburger met een speciale stift zijn tag achterliet op een muur aan de Heuvelstraat. Agenten hielden hem aan en namen zijn stift in beslag. Op het bureau is hij verhoord voor diverse soortgelijke handtekeningen in de stad. Hij heeft bekend dat hij voor een aantal van deze graffiti verantwoordelijk is. De politie maakt proces-verbaal op.

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt

TILBURG: Aan de Heuvelring heeft de politie zaterdagmorgen een 21-jarige bromfietser aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten namen bij de Tilburger rond 03:00 uur een blaastest af, omdat zij het vermoeden hadden dat hij onder invloed van alcohol op zijn bromfiets zat. De test op straat pakte negatief uit. Op het ademanalyseapparaat blies hij korte tijd later een waarde van 485 ug/l. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd, daar hij beginnend bestuurder is.

Sinds 1 januari 2006 is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

Auteur: Henk Snepvangers