Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda 16/02

BREDA, 16 februari 2008

Jongens met softdrugs aangehouden

BREDA: In het park aan de Valkenberg hebben bikers van de politie vrijdagmiddag twee jongens van 14 en 17 jaar uit Oosterhout aangehouden. De jongste van het tweetal zat op een bankje een joint te roken. Zijn oudere kameraad bleek een zakje softdrugs op zak te hebben. Het duo is overgebracht naar het politiebureau, waar zij een verwijzing kregen van Bureau Halt. De drugs zijn in beslag genomen.

Politie onderzoekt overval op woning

BREDA: Vrijdagavond zijn twee nog onbekende personen met geweld een woning binnengedrongen aan de Olmstraat. Twee onbekende mannen belden rond 19:00 uur aan bij de 47-jarige bewoner. Nadat de man de deur had geopend sprongen de twee daders de woning binnen en mishandelde de bewoner. De overvallers waren riepen dat zij op zoek waren naar wiet, dat volgens hen in de woning aanwezig moest zijn. Op aanwijzen van het slachtoffer namen zij vervolgens een hoeveelheid van enkele tientallen grammen wiet mee. De politie stelt een onderzoek in en is begonnen met een buurtonderzoek.

Man aangehouden na mishandeling buurman

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie aan de Middellaan een 54-jarige inwoner van Breda aangehouden. Kort voor middernacht kreeg de politie een melding van een vechtpartij in een woning aan de Middellaan. Een 23-jarige man verklaarde dat hij door zijn buurman was mishandeld. Agenten konden de buurman in zijn woning aanhouden en hebben hem overgebracht naar het politiebureau. De man op zijn beurt verklaarde de overlast van zijn buurman beu te zijn. Hij is in verzekering gesteld.

Politie houdt stapper aan na mishandeling

BREDA: Aan de Havermarkt heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 20-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van een 18-jarige Bredanaar op de dansvloer van een horecagelegenheid aan de Havermarkt. Op aanwijzen van het slachtoffer, die een dikke lip overhield aan het voorval, kon hij rond 01:45 uur worden aangehouden. Na verhoor is de verdachte heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Auteur: Henk Snepvangers