Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom 16/02

BERGEN OP ZOOM, 16 februari 2008

Man aangehouden na bedreigingen

HOEVEN: Vrijdagmiddag heeft de politie aan de St. Janstraat een 50-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De Eindhovenaar bedreigde rond 15:00 uur zonder enige aanleiding een 46-jarige inwoonster van Hoeven in een winkel. Personeel van de winkel schakelde de politie in, die hem op straat konden arresteren. Na verhoor is de man heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Jongen aangehouden na mishandeling horecaondernemer

ROOSENDAAL: Aan het Sint Lucasplein heeft de politie vrijdagavond een 16-jarige jongen uit Roosendaal aangehouden. De jonge Roosendaler wordt verdacht van mishandeling van een 42-jarige Rotterdammer. Rond 21:00 uur kreeg de politie een melding van een mishandeling in een horecagelegenheid aan het Kadeplein. Een groep jongeren had daar zitten gokken op een gokautomaat. Een van hen schold de Rotterdamse eigenaar uit, die klappen kreeg toen hij daar iets over zei. De aangehouden verdachte kon worden aangehouden op basis van een goed signalement. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Politie houdt man aan na negeren bevel

ROOSENDAAL: Een 28-jarige inwoner is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden door de politie. De man was rond 02:00 uur uit een café gezet aan de Markt, maar bleef vervelen aan de toegangsdeur. Agenten vorderden hem om weg te gaan, maar daar trok hij zich niets van aan. Dat kwam hem op een ritje naar het politiebureau te staan. Na verhoor is hij met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Politie houdt Roosendaler aan voor belediging

ROOSENDAAL: Aan de Markt is zaterdagmorgen een 44-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. Rond 04:15 uur stond de hij op luidruchtige manier ruzie te maken met een vrouw. Surveillerende agenten gingen daarop polshoogte nemen bij het tweetal. De Roosendaler was hier niet van gediend en vond het nodig om de agenten herhaalde keren te beledigen. De man fietste vervolgens weg en stak daarbij ook zijn middelvinger op in de richting van de bikers, die hem vervolgens aanhielden. Na verhoor is hij in de loop van de ochtend heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie haalt dronken automobilisten van de weg: 3 rijbewijzen ingevorderd

BERGEN OP ZOOM: Op de Randweg Noord heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 34-jarige inwoner van Bulgarije aangehouden. Een agent die op weg was naar zijn huis zag de man onder invloed van alcohol rijden op de Rijksweg A 58 en waarschuwde zijn collegas. Op de Randweg Noord kon de Bulgaar met zijn auto aan de kant gezet worden. Op het bureau blies hij een waarde van 735 ug/l, terwijl de maximale limiet 220 ug/l bedraagt. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd en maakt proces-verbaal op.

Aan Vredenburg liep rond 03:20 uur een 50-jarige inwoner van Bergen op Zoom voor het zelfde feit tegen de lamp. Ook deze automobilist kwam ver boven de maximum limiet uit met een score van 755 ug/l. De Bergenaar is na verhoor heengezonden met achterlating van zijn rijbewijs. Het document is ingevorderd en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie in Breda.

OUDENBOSCH: Aan de Bosschendijk heeft de politie vrijdagavond een 51-jarige inwoonster van Oudenbosch aangehouden. De automobiliste werd rond 19:00 uur betrapt ter zake rijden onder invloed van alcohol. Op het bureau blies zij een waarde van 650 ug/l. Ook deze bestuurder heeft haar rijbewijs moeten inleveren.

Over rijden onder invloed

Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd. Een beginnend bestuurder is al in overtreding bij een ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.

De straffen voor rijden onder invloed variëren van een boete tot gevangenisstraf. Iemand die onder invloed rijdt, krijgt altijd rijverbod opgelegd, zodat het alcohol in het lichaam af kan breken voordat de automobilist opnieuw achter het stuur stapt. De rechter kan naast de straf ook maatregel opleggen in de vorm van een ontzegging van de rijbevoegdheid opleggen of een verplichte cursus (Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer).

Politie houdt Franse drugstoeristen aan

ROOSENDAAL: Agenten van het Courageteam hebben vrijdagmiddag op de Rijksweg A58 drie Franse Drugstoeristen van 21, 26 en 22 jaar aangehouden. Rond 16:00 uur zag een agent van het drugsteam aan de Kalsdonksestraat dat een tas de auto in werd gedragen. Op de snelweg werd de auto met daarin de aan de kant gezet. In de tas bleek ruim 650 gram hennep te zitten. De drugs zijn in beslag genomen. In de loop van de avond is het drietal heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Auteur: Henk Snepvangers