Politie Flevoland

Recherche spoort zedenslachtoffer (18) op en arresteert verdachte (25)

Almere, 16-02-2008 o In de nacht van vrijdag op zaterdag werd in een woning in Almere Buiten een 25-jarige inwoner van Almere gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een zedenmisdrijf en wederrechtelijke vrijheidsberoving. Een 18-jarige Almeerse vrouw werd door rechercheurs bevrijd en opgevangen en is inmiddels aan professionele hulpverleners overgedragen. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld.

Vrijdagavond lichtte een vriendin van het slachtoffer de politie in omdat ze verontrustend telefoontje van de jongevrouw had ontvangen. Daarin gaf ze aan dat ze tegen haar wil door enkele mannen was meegenomen en dat ze bang was dat ze moest prostitueren. De recherche startte direct onder leiding van een officier van justitie van het parket Lelystad-Zwolle een uitgebreid onderzoek. Toen bleek dat er ook nog informatie was via Meld Misdaad Anoniem zette het onderzoeksteam alles op alles om de vrouw terug te vinden. Via meerdere technische en tactische opsporingsmiddelen wisten de politiemensen een woning in kaart te brengen in Almere Buiten. Toen teamleden poolshoogte gingen nemen werden slachtoffer en verdachte in de bewuste woning aangetroffen. Rechercheurs van District Zuid en specialisten van de afdeling Zeden van politie Flevoland vervolgen het onderzoek en verwachten meer arrestaties in deze zaak. De 18-jarige vrouw is ondergebracht bij een professionele zorg- en hulpinstelling.


*** NOOT AAN DE REDACTIES:***

Gelet op het feit dat het een zedenzaak betreft en er nog een rechercheonderzoek loopt wordt er geen nadere woordvoering gedaan voor radio of TV. Ontwikkelingen in dit onderzoek zullen ten spoedigste worden gemeld in een aanvullend persbericht