Tipit.to lanceert online fooiendienst


DELFT, 20080216 -- Tipit.to is een nieuwe Nederlands/Britse startup die mensen in staat stelt hun waardering te uiten voor online content door een kleine hoeveelheid geld te doneren.

Vandaag is Tipit.to publiek gelanceerd (op tipit.to) met de mogelijkheid voor site-eigenaren om fooienpotten aan te maken en geld te ontvangen voor hun werk. Tipit.to neemt een rol in als katalysator in een economie waar content bijna altijd gratis is en steeds meer betalingen vrijwillig zijn. Wij zien een grote behoefte aan donatie-systemen waar de donateur maximale controle heeft en minimale moeite hoeft te doen.


Wat is Tipit.to?

Tipit.to is een online dienst die het doneren van kleine bedragen (fooien) aan websites mogelijk maakt. Site-eigenaren kunnen een knop op hun site plaatsen waar bezoekers op kunnen klikken om een fooi te geven. Ze worden dan doorgestuurd naar Tipit.to waar hun fooi-intentie wordt opgeslagen. Na het geven van de fooi worden ze teruggestuurd naar de originele site.

Tipit.to is een veilig platform dat alle details van deze microtransacties afhandelt. Betalingen worden samengenomen om niet teveel geld kwijt te zijn aan transactiekosten. Tipit.to gebruikt nu Paypal voor de transacties maar er wordt gewerkt aan meer methoden. Het gebruik van Tipit.to is gratis; gebruikers krijgen de optie om Tipit.to fooien te geven voor de geleverde dienst.

Fooien zijn een fenomeen dat deels werkt op basis van sociale normen. Om die dynamiek online te bewerkstelligen, publiceert Tipit.to fooien van publieke profielen zodat mensen hun fooien kunnen tonen, zich kunnen abonneren op de fooien van anderen en site-eigenaars hun fooigevers kunnen laten zien. Daarnaast introduceert Tipit.to binnenkort een lijst van de meest populaire sites van het internet op basis van ontvangen fooien.


Na ontwikkeling en afronding van de site in 2007, is Tipit.to vroeg in 2008 gelanceerd. Mensen kunnen vanaf vandaag "Like it? Tip it!" knoppen op hun site zetten en donaties van hun bezoekers ontvangen.

Tipit.to is een initiatief van Reinier Reinier Zwitserloot, Jeroen van Embden en Alper Çugun, alle oud-studenten van de Technische Universiteit Delft. Zij zijn beschikbaar om vragen over de site en gebruiksmogelijkheden te beantwoorden.





Alper Çugun