Ingezonden persbericht


Persbericht van Basketbalvereniging Silaba Zelzate

Basketbalvereniging Silaba uit Zelzate plant op 16 februari 2008 samen met ouders een unieke basketbal wedstrijd

Een krachtmeting tussen de spelers van de cadetten ploeg (15+) en hun ouders (vaders). Voor wie moeten we nu supporteren roepen de vrouwen én moeders. Het is kiezen tussen man of zoon. Een interessant gegeven dat is zeker! Deze unieke wedstrijd vindt plaats op zaterdag 16 februari om 18.00 uur in de Gemeentelijke sporthal (Eurohal) te Zelzate. Daarna speelt de A-ploeg (Het eerste team). Eigenlijk is deze wedstrijd een experiment. Een aantal ouders staken de koppen bij elkaar in de sportkantine tijdens de traditionele afzakker na de wedstrijden van hun zoons. Daar is dit plan geboren, eigenlijk was het bedoeld om de jongens nog meer te motiveren. Maar gaandeweg komt er steeds meer positieve respons. Sponsors die enthousiast inhaken, etc. Ze willen deze wedstrijd dan ook in een breder kader plaatsen om zo meer mensen warm te maken voor basketbal. Laten zien dat het leuk is, bezig te zijn met basketbal, met sport, verbroederen, teamgeest, competitiegeest, etc. Tevens kunnen ze ook nog altijd kleine en/of grote leden gebruiken. Daarom zoeken ze ook de publiciteit. Graag willen ze dan ook bij deze de bevolking van Zelzate en omstreken uitnodigen om kennis te maken met de fantastische sport basketbal.

De cadetten trainen twee maal per week dus kunnen de ouders ook niet achterblijven. Met hier en daar een buikje wat wellicht in de weg kan zitten (een zgn. welvaartsspoiler) wagen ze zich de komende tijd ook aan doorgedreven basketbal trainingen, om zo uiteindelijk te winnen op de 16e? Want winnen dat willen ze. Ook al kunnen ze eigenlijk (nog) niet veel van basketbal. Reken maar dat het er heet aan toe zal gaan. Al was het alleen maar om te ver- mijden dat ze nog lang daarna moeten horen weet ge nog dat ge toen verloren hebt? Het belooft een gedenkwaardige avond te worden. Met veel basket én randanimatie. Sommige moeders hebben al gezegd dat ze komen als cheerleader, er is sprake van muzikale omlijsting, etc.

Basketbalclub Silaba bestaat sinds 1957 en is een hechte familie, De club heeft een lange traditie. Ze hebben spelers van klein (microben) tot groot (A-ploeg). Momenteel hebben ze 100 leden. Ze speelden nationaal, tegenwoordig provinciaal. Ieder jaar organiseren ze (mede) een groot internationaal baskettoernooi verspreid over de Gentse regio waaraan vele tientallen ploegen deelnemen, afkomstig uit diverse Europese landen.