Politie Twente

Persbericht Politie Twente

16 februari 2008

Getuigenoproep

Enschede

De politie roept getuigen op zich te melden die op zaterdag 16 februari omstreeks 10.55 uur iets verdachts gezien of gehoord hebben in de omgeving van de Meeuwenstraat in Enschede. U kunt contact opnemen met: 0900 - 8844, of anoniem via: 0800 - 7000.

Een onbekende man drong met een smoes bij een 30-jarige Enschedese vrouw haar woning aan de Meeuwenstraat binnen. De vrouw was hier niet van gediend en wist de man weer buiten de deur te krijgen. Daarna belde zij de politie, die een (buurt)onderzoek startte.

Het signalement van de man:
- Ongeveer 45 jaar oud
- Ongeveer 1.70 meter lang
- Turks / Marokkaans uiterlijk
- Zwart krullend haar
- Gerimpeld gezicht
- Zwarte jas met capuchon (gladde stof)
- Zwarte joggingbroek
- Zwart gebreide handschoenen
- Sportschoenen
- Rook naar drank
- Onverzorgd uiterlijk

De man rende de trappen af, de flat aan de Meeuwenstraat uit en reed snel achterwaarts en met slippende banden vanaf de parkeerplaats weg in een grijze auto. Het model van de auto was vierkant, klein en zonder kofferbak. Hij vervolgde zijn weg met hoge snelheid in de richting van de Hulsmaatstraat en sloeg hier linksaf richting het Fazantplein.

Een getuige heeft gezien dat van links een andere grijze auto aan kwam rijden die voor deze onbekende man heeft moeten stoppen. De politie verzoekt de bestuurder die voorrang moest geven zich te melden. Mogelijk dat deze wat meer kan vertellen over de bewuste grijze auto, de bestuurder en het kenteken. (08-020276)

tel. 053 - 455 5588

---- --