Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 16-02-2008

Politie onderzoekt woninginbraken

ASSEN De politie onderzoekt een woninginbraak aan de Rietveld. Onbekenden zijn vrijdagavond de woning binnengekomen. Voor zover bekend zijn onder andere een personenauto en een laptop weggenomen. (08-112516)

ROSWINKEL De politie verricht onderzoek naar een woninginbraak aan de Boetseweg. Onbekenden zijn vrijdagavond de woning binnengekomen via een raam aan de achterzijde van de woning. Voor zover bekend zijn er onder andere sierraden, een laptop en een geldbedrag weggenomen. (08-112517)

Politie controleert het verkeer

ASSEN De politie heeft vrijdagavond een controle uitgevoerd op diverse locaties in de omgeving van Assen. Tijdens een alcoholcontrole op de Asserstraat te Rolde werden 104 blaastesten afgenomen, niemand was in overtreding. Op de M.L. Kingweg in Assen werden 7 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor het negeren van de verplichte rijrichting en het overschrijden van de maximum toegestane snelheid. (08-112501)

Politie houdt bromfietser aan

EMMEN De politie heeft vrijdagmiddag een 22-jarige bromfietser uit Emmen aangehouden op de Statenweg. De man reed zonder helm en werd daarop door de politie aangesproken en bekeurd. Bij navraag bleek ook dat zijn brommer niet was verzekerd en dat zijn papieren niet in orde waren. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor mocht de man het politiebureau verlaten. Voor het niet verzekerd rijden en het niet in orde hebben van zijn papieren werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (08-112334)

Automobilist onder invloed aangehouden

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 21-jarige automobilist uit Hoogeveen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Op het Van Echterenplein onderging de man een blaastest. Aan de hand van de uitslag werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij scoorde bijna 0,3 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 1 uur opgelegd. (08-112524)

Politie houdt man aan voor vernieling

NORG De politie heeft vrijdagmiddag een 33-jarige man uit Norg aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit van een woning aan de Hekakkerstraat. De man was zwaar onder invloed van alcohol en had onenigheid met de buurman gehad. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. (08-112427)

Politie vordert rijbewijs in

HOOGEVEEN De politie heeft vrijdagnacht het rijbewijs van een 26-jarige automobilist uit Hollandscheveld ingevorderd op de Prins Hendrikstraat. Surveillerende agenten reden over de Grote Kerkstraat toen de automobilist uit Hollandscheveld hen met hoge snelheid tegemoet kwam. De agenten keerden hun auto en wilden de man aan de kant zetten. De man reageerde niet op het stopteken. Uiteindelijk kon de man na een achtervolging op de Prins Hendrikstraat staande worden gehouden. Op basis van zijn rijgedrag werd zijn rijbewijs ingevorderd en werd man aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon de man het politiebureau verlaten. (08-112512)

Aanrijding met letsel

VEENHUIZEN De politie kreeg vrijdagmiddag een melding van een aanrijding met letsel op de kruising Eikenlaan en de Dominee Germsweg. Een 21-jarige automobiliste uit Assen reed over de Eikenlaan in de richting van de kruising. Op de kruising wilde zij rechtsaf slaan en verleende daarbij geen voorrang aan een 19-jarige automobilist uit Veenhuizen, die van rechts kwam. Doordat de automobilist uit Veenhuizen niet voldoende rechts had gehouden, raakte hij de auto van de vrouw uit Assen. Hij raakte de macht over het stuur kwijt en kwam met zijn auto tegen een boom tot stilstand. Zijn auto was totaal vernield, maar hij kon heelhuids uit zijn auto komen. De man is per ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Zijn auto moest worden afgesleept. (08-112371)

Politie onderzoekt zware mishandeling

SPIER - De politie is bezig met een onderzoek naar een geval van zware mishandeling waarbij een 60-jarige bewoner van Spier gewond is geraakt. Afgelopen woensdag 13 februari is de man op het erf van zijn woning mishandeld. Hij raakte daarbij onder andere dusdanig gewond aan zijn hoofd dat hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis van Hoogeveen. De gewaarschuwde politie hield ter plaatse een 54-jarige buurman aan. Vrijdag wordt de man geleid voor de Rechter Commissaris. Vrijdagmorgen is ook de 18-jarige zoon van deze verdachte aangehouden. Beiden worden verdacht van zware mishandeling en/of poging tot doodslag. De verdachten en het slachtoffer leven al ruime tijd in onmin met elkaar. (08-111892)

Politie treft afgeknipte hennepplanten in slaapkamer MEPPEL In een slaapkamer van een woning aan de Van Hogendorpsingel heeft de politie vrijdagmiddag apparatuur voor een hennepkwekerij en zes afgeknipte hennepplanten aangetroffen. De verdachte, een 34-jarige bewoner, werd aangehouden. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen de man opgemaakt. (08-111204)

Politie houdt automobilist aan

RUINERWOLD De politie heeft vrijdagmiddag een 40-jarige automobilist uit Ruinen aangehouden op de N375. De automobilist werd aan de kant van de weg gezet omdat hij geen gordel droeg tijdens het autorijden. Tijdens de staandehouding liet de man zich beledigend en bedreigend uit naar de agenten. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man heeft een bekeuring gekregen voor het niet dragen van de autogordel en hij kreeg een dagvaarding mee naar huis. (08-112393)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280.